Fotboll

Det här var grymt, IFK

Fotboll Det är tydligen ingen måtta på IFK Värnamos elände den här säsongen. Laget hade rättvist 2–2, blev bestulen på straff och i stället gjorde Brage segermål. I offsideläge – ansåg många.

  [1/23]

  [2/23]

  [3/23]

  [4/23]

  [5/23]

  [6/23]

  [7/23]

  [8/23]

  [9/23]

  [10/23]

  [11/23]

  [12/23]

  [13/23]

  [14/23]

  [15/23]

  [16/23]

  [17/23]

  [18/23]

  [19/23]

  [20/23]

  [21/23]

  [22/23]

  [23/23]

Nej, det här var grymt. Bland det grymmaste IFK-spelare, ledare och supportar sannolikt upplevt. IFK Värnamo, särklassig jumbo i superettan, hamnade tidigt i underläge. 0–1 i 14:e minuten följdes av 0–2 i 18:e.

Man var beredd på ett nytt ras, men plötsligt vände det. Tack vare ungdomlig entusiasm och talang. Isse Ismail, som gjorde debut i IFK:s A-lag slog in 1–2 via stolpen. Äntligen fick IFK stolpe in.

Målet stärkte och hela IFK-laget växte från att ha varit nedtrampat. Ismail, Axel Winberg, Daniel Ask gav aldrig upp utan fick övriga med sig. ”Gamle” Cederqvist föryngrades flera år och såg ut som i fornstora da´r. Inte för inte fick han nöjet att kvittera med en suverän nick i 54:e minuten. En fröjd för ögat.

IFK hade vänt 0–2 till 2–2. Det har inte hänt tidigare den här säsongen. Laget spelade som man ska och som de kan. Man märkte inte något fegspel att gå för en poäng. IFK ville ha mer. De ville ha alla tre poängen. Det hade varit bästa semesterklappen för hela klubben.

Bad om ursäkt
Brage hade inte vunnit mot Värnamo i superettan. Nu vann de, när man minst befarade det.

– Jag brukar inte be om ursäkt för tre poäng, men den här gången var vi inte förtjänta av att vinna. Vi gjorde ingen bra prestation. Värnamo var bättre än oss och jag lider med dem. De ligger där nere och allt går fel. Vi har flyt den här säsongen, sa Brages tränare Klebér Saarenpää, och tillade:

– Vi får njuta av att gå på semester efter en bra vårsäsong.

Roar Hansen var som vanligt samlad.
– Vet inte vilken gång jag hör tränarna säga att de inte var nöjda med sitt lags prestation. Jag är nöjd med prestationen vi gjorde.

Men det började som flera gånger tidigare detta år. IFK hamnade i knepigt underläge med två mål.

– Vi tog oss samman, Ismail reducerade. Abdu hade läge att kvittera lite tidigare, men 2–2 kom. Vi jobbade på, visade moral och bra attityd och Alexander hade bra läge. Vi skulle göra 3–2 och definitivt inte Brage.

Men, så blev det efter omdiskuterat slut.

Först var Paulo Marcelo på väg igenom, men uppvaktas av motståndare och trycktes undan.
– Solklar straff, ansåg några.

Brage vände i stället spelet och Simon Alexandersson slet sig loss, blev solo och slog in 2–3.
– Solklar offside, menade en del.

Roar Hansen fick frågan om han tyckte IFK skulle haft straff:
– Som jag såg det kändes det inte som straff.

Hur som helst. Matchen är slut och nu kan ingen göra något åt resultatet. Hur grymt det nu än var.

– Brage kan gå nöjda på semester, medan vi får göra det ledsna. Vi avslutade med två bra prestationer (HIF och Brage), men fick inte ett skit med oss. Vi får se om vi kan kriga för livet när det drar i gång igen, menar Roar Hansen.

Foto: Anette Hedin och Tero Väisänen

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *