Fotboll

Därför drar de sig ur serien: ”Givetvis tråkigt”

Fotboll Under dagen kom beskedet att Dardania drar sig ur division 5. En kombination av sportsliga och ekonomiska orsaker säger klubbens kassör Besart Ferizi. – Vi vill att föreningen ska vara med många år framöver och det vi gör nu är ett omtag.

Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Inför säsongen tvingades FK Liljan kasta in handduken på grund av att de hade svårigheter med att få tag spelare. En effekt av vikande intresse på grund av pandemin menade man. Nu tvingas FC Dardania dra sig ur seriespelet, också det en pandemieffekt.

Klubben har de tre senaste åren spelat i division 5 och har tillhört den övre halvan. Men i år har det kommit sportsligt grus i maskineriet och risken för degradering med några matcher kvar var överhängande.
– Det är en blandning av sportsliga resultat och intresset kring fotbollen just nu. Jag märker att det lokalt bland flera föreningar varit svårt att få tillräckligt många som deltar på träningar och matcher, berättar Besart Ferizi om beslutet att dra sig ur.
– Det är ganska dyrt att driva en fotbollsförening i femman jämfört med division 6, det blir ökade kostnader. Samtidigt har vi många företag som valt att hoppa av som sponsorer på grund av pandemin och oroliga tider.

Gör ett omtag

Istället börjar man om i sexan nästa säsong.
– Vi vill att föreningen ska vara med många år framöver och det vi gör nu är ett omtag där vi ska jobba med både lokala företag och den sportsliga biten för att komma tillbaka starkare nästa år istället.

Hur har spelarna reagerat?
– Lite blandat. Det är givetvis tråkigt att behöva dra sig ur serien i förväg. Men det är många som också förstår att det här är en långsiktig åtgärd. Vad gäller rent sportsligt så våra chanser att klara oss kvar i femman började minska för varje match. Så eventuellt hade konsekvensen blivit division 6 oavsett.

Han berättar att man under återstoden av denna säsong kommer fortsätta bedriva träningar tillsammans.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *