Bor vann över Horda

Fotboll I kväll var det säsongspremiär både båda lagen när Bors SK besegrade Horda AIK med 2–0 (1–0).

På papperet borde Horda vara ett bättre lag med tanke på att man gått upp i femman medan Bor fått stanna kvar i sexan.
– Jättebra, förvånande bra speln insats och en kollektivt fi, säger BSK-tränarn Dan Pettersson.
Han är särskilt nöjd med första halvlek och att försvarsspelet var stabilt över 90 minuter.

Victor Davidsson svarade för ledningsmålet och fem minuter före full tid kom 2–0 på straff genom Erik Lindespång.
Bor har förstärkt sitt lag med bland andra Erik Ström, Freddy Jarl och Faton Cani.

Fredrik Unbeck Bjerkander är ny tränare för Horda och jämfört med i höstas har man även ett nästan helt nytt spelarmaterial. Många har försvunnit och många tillkommit.
– Det finns mycket att jobba på. Vi har en stor och ung spelatrupp. Det är bara februari nu, säger Fredrik med anspelning på att man inte gjorde någon jättebra match.

– I andra halvlek spelade vi upp oss, säger Fredrik.

Båda lagen har nya matcher kommande helg: Bor möter Skillingaryds IS medan Horda tar sig an Stockaryd/Rörvik.