Bor derbyvann igen mot RGoIF

Fotboll Tre mål i våras och dubbelt så många i kväll. Så blev det i derbyt på Rastavallen då Bors SK besegrade grannen Rydaholms GoIF med 4–2.

[32/32]

Lagen möttes i seriepremiären på Kungshall och då vann BSK med 2–1. Rydaholm var därmed ute efter revansch när det i kväll var dags för retur på Rastavallen inför närmare 200 åskådare.

Och, RGoIF fick en smakstart som heter duga med 0–1 efter drygt två minuter då Adrian Shefqeti höll sig framme när BSK-försvaret inte hängde med.

Det hade inte hänt speciellt mycket då BSK kvitterade i 24:e minuten. Målet kom på frispark genom Max Lundahl Ericson.

– Ett riktigt VM-mål, tyckte hemmatränaren Dan Pettersson.

Därefter hade båda lagen lite halvchanser, men Rydaholm återtog ledningen då inhopparen Niklas Sandin på något sätt vann en duell vid ena stolpen. Dock stod det 2–2 i paus sedan Karl Pettersson kvitterat.

Om första halvlek var jämn var det övertag för Bor i andra. BSK hade mer spel och bjöd dessutom på två snygga mål. Albin Svenssons nick till 3–2 var läcker och Karl Petterssons djupedslöpning, på pass från Albin, var som tagen ur instruktionsboken följt av ”spiken i kistan” till 4–2.

– Vi turades om i första halvlek, men Bor var i det stora hela lite tyngre och vann nog rättvist, summerade Joel Lavesson i RGoIF.

I hemmalägret var det förstås uppåt.

– Det här var en nyckelmatch för fortsättningen. Nu tog vi en seger och bäddar för en intressant höst, menar Dan Pettersson i BSK.

Han var nöjd med hela sitt lag.

– Det var en kollektiv triumf som alla bidrog till. Vi vann mycket på att vi vann andrabollarna medan Rydaholm mest hade långbollar.

Beröm i BSK får Emil Gof i målet, mittbacken Robin Karlsson, mittfältaren Max Lundahl Ericson samt anfallarna Albin Svensson och Karl Pettersson. I gästernas lag plussar vi Alfred Martinsson, Jabob Elv och Adrian Shefqeti.

– Det var ett avbräck för oss att Jakob blev skadad i andra halvek, tillade Joel Lavesson.

Text: SölveAndersson

Matchfakta

Bors SK–Rydaholms GoIF

4–2 (2–2)

Mål: 0–1 (3) Adrian Shefqeti, 1–1 (24) Max Lundahl Ericson, frispark, 1–2 (38) Niklas Sandin, 2–2 (44) Karl Pettersson, 3–2 (47) Albin Svensson, nick, 4–2 (66) Karl Pettrsson.

Avslut på/i mål: 7–11 (3–6).

Avslut utanför/över: 7–4 (2–1).

Hörnor: 2–4 (0–1).

Domare: Mehmed Kulasin, Bredaryd.

Publik: ca 180.