BLIK vann utan att spela bra

Fotboll Serieledande Bredaryd Lanna IK tog inte oväntat tre poäng hemma på Rocknevallen mot nästjumbon Delary/Pjätteryd. Det blev 3–0 (2–0), men BLIK såg inte ut som en tabelletta.

– Mycket slarv, men ganska typiskt. Jag varnade grabbarna att inte underskatta motståndaren, men vi fick med oss tre poäng och det var viktigast, säger tränaren Patrik Magnusson.

BLIK tog kommandot, men gästerna var inte alls så dåliga som tabellen kan tyda på. Dock fick BLIK en straff, tämligen billigt, i tolfte minuten. Ljautrin Alishani slog säkert in 1–0 sedan målvakten gått åt andra hållet.

Många trodde kanske att det skulle bli en injektion, men icke. I stället stack D/P upp ett par gånger. Andravåg av en hörna följdes av skott, precis över ribban. Och, några minuter senare kom ett långskott – i ribban.

När det som bäst behövdes gjorde Bredaryd Lanna 2–0. På ett inlägg från höger vände Oscar Johansson ”på en femöring”, hans avslut fick också en förarglig studs som ställde D/P:s målvakt chanslös.

Första halvlek var inte speciellt bra och man trodde andra skulle bli bättre. Icke, sa Nicke. Det var inget ordnat spel, mycket felpass och tråcklande på små ytor. Hade Delary/Pjätteryd fått en reducering kunde det slutat illa för tabellettan.

Men, så blev det inte. I en kontring, i 84:e minuten, kunde BLIK punktera matchen. Hemmalaget kom tre mot två och inhopparen Ibrahim Chaurour slog in 3–0.

– Det enda vi kan ta med oss är det tre poängen. Vi hade inget bra spel i förra matchen, det här var sämre, säger Patrik Magnusson.

Men, ett topplag kan ha råd att spela sämre och ändå vinna. Så var det för BLIK i kväll.

Svårt att framhålla några spelare, men Alishani var bäst på plan i första halvlek. Klart godkänt får vidare Oscar Johansson och Andreas Jakobsson i försvaret, Emanuel Rinaldo Miller och Oskar Borberg på mitten.

Noteras ska att BLIK kom till spel utan tre viktiga kuggar, seriens skyttekung Abdou Darboe (avstängd), Patric Friberg och Philip Palm.

Matchfakta

Bredaryd Lanna–Delary/Pjätteryd

3–0 (2–0)

Mål: 1–0 (13) Ljautrin Alishani, straff, 2–0 (37) Oscar Johansson, 3–0 (84) Ibrahim Chaurour.

Avslut på mål: 6–5 (2–1).

Avslut totalt: 15–10 (5–3).

Hörnor: 5–2 (3–1).

Varningar: Rasmus Bengtsson, B (54).

Domare: Claes Helgesson, Eksjö.

Publik: cirka 80.