BLIK öppnade med målkalas

Fotboll Bredaryd Lanna IK öppnade säsongen på bästa sätt när laget besegrade Kulltorp med 4–2 (2–0) i premiären.

Genrebild.

Att komma in som nykomlingar är inte lätt. Kulltorp inledde matchen starkast på matchen Bollagården i Forsheda, men det var hemmalaget som fick utdelning i premiären i division 4. I den 16:e minuten  gjorde Ivan Lacusta 1–0 och nio minuter senare dubblerade Filip Andersson ledningen.

I början av den andra halvleken gav Sameeh Tayeh gästerna hopp genom reducering till 2–1, men BLIK utökade ledningen på nytt via ett straffmål av Zoran Sredojevic samt ett nickmål av Serghei Trofan. Emil Brorsson fastställde slutresultatet 4–2 på straff på stopptid.

–  De är riktigt tuffa Kulltorp, riktigt tunga i anfallen och tuffa på fasta situationer men vi jobbar oss in i matchen. De är sådana här tuffa matcher vi väntar oss nu när vi kommer från femman, men det var gött att få göra fyra mål. Vi var kompakta, hade hyfsad koll på passningarna. Det var första matchen och vi var lite stressade men det gick vägen. Det var skönt att våra offensiva spelare kommer i gång direkt och att vi göra fyra mål i dag, säger BLIK:s tränare Senad Zulovic efter matchen.

Hela laget får beröm för sina insatser i premiären.

– Alla gav allt. De visade att man ställer upp för varandra över hela banan och jag hoppas att vi kan ta med oss den här inställningen framöver, avrundar Zulovic.