Bildspel och direkt: Förlust för IFK i premiären hemma

Fotboll IFK Värnamo förlorade hemmapremiären på Finnvedsvallen mot Brommapojkarna med 0–1 (0–0). – Det var en förskräckligt dålig allsvensk fotbollsmatch, säger IFK-tränaren Kim Hellberg efter matchen.

[33/33]

Det blev en tuff match mellan tioplacerade IFK Värnamo och elfteplacerade Brommapojkarna på Finnvedsvallen. Det var två lag som inte vek sig en tum i närkamperna. Efter en inkastsituation i den 67:e minuten blir Netinho utvisad. BP utnyttjar det numerära överläget och i den 89:e minuten avgör bortalaget.

– Det blev en tuff match. Vi fick slita för att få tag i andrabollarna, men vi har tålamod efter att vi blir en man mer och går till slut segrande ur matchen, säger BP-tränaren Andreas Engelmark.

– Grattis till BP, så klart. Det var en förskräckligt dålig fotbollsmatch. Vi är två bra lag som kan spela en bra fotboll, men det som bjöds på i dag var inte en bra allsvensk fotbollsmatch. Det blir en kamp i 70 minuter och jag tycker vi är det bättre laget. Efter utvisningen blir det 20 tuffa minuter, säger IFK-tränaren Kim Hellberg.

———
97´ Slutsignalen ljuder. IFK Värnamo förlorar hemmapremiären på Finnvedsvallen med 0–1 .
96´ Oscar Johansson driver fram längs högerkanten och spelar in bollen till Albion Ademi som provar skott, men målvakten är med på noterna.
95´ Hemmasupportrarna försöker mana på IFK. Målskytten Richie Omorowa i BP får gult kort.
93´ BP kontrar på nytt. Då blir en av deras spelare liggande. Frispark för bortalaget.
90´ Domarens utslag: minst sex minuters stopptid.
89´ MÅÅÅÅÅÅL! Efter ett anfall längs högerkanten går bollen in till inbytte anfallaren Richie Omorowa som gör 1–0 till bortalaget.
87´ Tilltrasslat läge i IFK:s straffområde men hemmalaget lyckas få bort bollen.
86´ Nytt läge för bortalaget men IFK avvärjer pressen. Hemmalaget gör ett byte: ut går Gustav Engvall, in går Viktor Bergh.
84´ BP pressar sig fram till ett avslut men Rasheed är med på noterna.
84´ Albion Ademi visar på fina tekniska kvaliteter.
83´ Emin Grozdanic i hemmalaget får gult kort.
82´ Gästerna skapar tryck längs högerkanten men IFK återtar bollen och får inkast.
80´ BP etablerar tryck mot hemmalagets straffområde.
79´ Gästerna pressar men Rasheed har koll på bollen.
77´ Nytt farligt läge för IFK! Oscar Johansson sliter sig loss på högerkanten och slår in bollen i mitten, men ingen IFK:are finns där.
76´ Frispark BP som går utanför IFK-målet.
75´ Dubbel målchans för BP. Skottet går rakt på Rasheed och bollen studsar ut, men IFK-målvakten lyckas få grepp om bollen.
73´ IFK får frispark precis utanför straffområdet. Oscar Johansson kliver fram men bollen far högt över BP-målet.
72´ BP startar anfall längs högerkanten. Bollen letar sig till slut fram till Rasheed i IFK-buren.
70´ Nytt dubbelbyte i BP: Ut går Nikola Vasic och Tim Waker, in kommer Marijan Cosic och Samuel Kroon.
67´ Netinho får rött kort efter en tuff duell.
65´ Dubbelbyte i BP: Ut går Oscar Pettersson och Gustav Sandberg Magnusson, in kommer Richie Omorowa och Kevin Ackermann.
64´ Inkast IFK på offensiv planhalva. Bollen landar utanför straffområdet. IFK försöker få kontroll men bollen går ut till inkast.
62´ Målchans IFK: Oscar Johansson driver upp längs högerkanten. Bollen landar hos Wendeson som provar skott men missar målet.
60´ Trippelbyte IFK: Edvin Becirovic, Ajdin Zeljkovic och Charlie Vindehall går ut. Victor Larsson, Simon Thern och Albion Ademi byts in,.
57´ IFK anfaller på nytt och håller på att rinna igenom, men bortalaget tar åter kontroll över bollen.
56´ Bortalagets Nikola Vasic varnas.
55´ En tilltrasslad situation håller på att ställa BP-försvaret.
54´ Gustav Engvall driver upp bollen mot straffområdet, men chansen rinner ut i sanden.
53´ Inspark IFK. Försvaret höll på att ställa till det men Rasheed i hemmaburen är med på noterna.
52´ IFK försöker spela sig fram till farligt läge, men en BP-spelare hinner mellan.
50´ Frispark till BP. Wenderson får gult kort.

Där är andra halvlek i gång!

PAUS i matchen: 0–0

48´ Bollen rullar hemmalagets väg och IFK jobbar fram ännu en hörna. Bollen äntrar straffområdet men Sidklev är på nytt med på noterna. Domaren blåser halvtid.
46´Ny målchans IFK: Bollen hamnar i straffområdet. IFK provar skott men Sidklev gör en paradräddning. Ny hörna IFK.
45´ Domarens utslag: tre minuters stopptid.
44´ BP får ny frispark på egen planhalva. Bollen hamnar till slut hos IFK som pressar och provar skott mot Sidklev i BP-buren som får grepp om bollen.
43´ BP gör matchens första byte.
42´ Frispark BP på egen planhalva efter en tuff duell.
40´ En BP-spelare blir liggande på planen. Får läkarvård.
38´ Gustav Sandberg Magnusson i BP får gult kort.
38´ BP pressar längs vänsterkanten, men pressen leder endast till inspark för hemmalaget.
36´ IFK anfaller. Bollen skruvas mot bortre hörnet av straffområdet men bortalaget är med på n0terna.
35´ Inkast IFK på egen planhalva. BP återtar bollen och får inkast på högerkanten. Bollen spelas undan av hemmalaget.
34´ De tuffa duellerna fortsätter. BP får frispark.
33´ Charlie Vindehall försöker anfalla längs vänsterkanten. BP återtar bollen.
32´ Kampen på mittplan fortsätter. Frispark BP på egen planhalva.
31´ Grozdanic försöker anfalla längs vänsterkanten men bollen går ut. En bakåtpassning från bortalaget höll på att friställa Edvin Becirovic.
30´ Båda lagen ropar på frispark efter tuffa dueller.
29´ Inkast IFK. Bollen spelas in i mitten men IFK får tillbaka bollen. Inlägg går mot målvaktens bortre hörn men målvakten är med på noterna.
28´En lång boll går mot BP:s högerbreddare, men IFK får kontroll på bollen. Bollen hamnar hos Gustav Engvall på högerkanten, som lyckas få fram en hörna för hemmalaget. Hörnan går lågt in mot straffområdet med BP lyckas spela undan bollen.
25´ BP fortsätter spela sig fram längs högerkanten. IFK får åter kontroll på bollen och försöker etablera press mitt i spelbanan.
23´ BP kommer på nytt fram längs högerkanten. Bernardo ligger på planen. Spelet fortsätter. Bollen spelas in i straffområdet. Till slut får Bernardo hjälp av sjukvårdare.
21´ Bortalaget tar bollen efter IFK-slarv, men hemmalaget får åter kontroll på bollen. BP anfaller på nytt längs högerkanten, men anfallet leder endast till inspark.
18´ BP får frispark utanför straffområdet på offensiv planhalva. Bollen spelas in men hemmalaget rensar undan till inkast. Inkastet kastas in i straffområdet men en BP-spelare är aggressiv och IFK får frispark.
17´ Victor Eriksson spelar upp bollen längs IFK:s högerkant men gästerna tar åter kontroll över bollen.
16´ IFK etablerar tryck på mittplan.
14´ Frispark IFK på egen planhalva. Bollen rullar ut till inkast. Laget bygger anfall längs vänsterkanten men bollen hamnar på avbytarbänken.
12´ BP pressar längs högerkanten. Ett inkast hamnar i straffområdet men hemmalaget rensar undan bollen.
10´ Nära för hemmalaget! IFK får ett friläge men målvakten räddar.
9´ Gästerna spelar djupt med bollen och IFK pressar.
8´ Offensivt inkast IFK. Bollen hamnar på IFK:s vänsterkant. Bollen sparkas in i mitten, men BP får undan den.
6´ Inkast IFK. IFK bygger bakifrån och vinner nytt inkast högre upp i banan.
5´ Inkast BP längs högerkanten. IFK tar bollen och forcerar men en BP-spelare hinner mellan. Inkast IFK.
4´ IFK:s press betalar sig. De kämpar fram en hörna. Grozdanic hörna når in i straffområdet men når högst och slår undan bollen.
3´IFK kommer på nytt fram längs vänsterkanten och får en frispark. Frisparken går mot bortre hörnet, men på nytt får BP undan bollen.
2´ IFK kommer fram längs vänsterkanten. Ett bra inspel når bortre hörnet. IFK pressar men BP tar sig ur pressen.
1´ Och DÄR är hemmapremiären i gång!

Timmen innan matchstart landade laguppställningarna. Så här ställer IFK upp i kvällens match:

8. Albion Ademi

IFK Värnamo har inlett säsongen med två segrar och tre förluster. Gästande Brommapojkarna inledde säsongen med två segrar men har därefter inkasserat tre förluster. De två lagen ligger på tionde respektive elfte plats inför kvällens möte.

Matchen följer du så klart hos oss via vår direktrapportering i kväll. Matchen startar klockan 19.00.

15 reaktioner på Bildspel och direkt: Förlust för IFK i premiären hemma

Varför fick inte Bustos vara med, den senaste målskytten, det är ju ett axiom att ta med. Dåligt agerande av Kim Bernardo är inte av samma klass som för 2 år sedan. Var finns Jonas med sin rutin och erfarenhet när det gäller att balansera laget? Jag saknar även en pådrivare med IFK-hjärta typ Freddy Winst. Ställ över Zeljkovic ett par matcher eller ge honom en annan roll så kanske han vaknar, är alltför omständlig, skall alltid lägga bollen till rätta, det går inte på denna nivån. Skjut direkt!
Heja IFK

Tycker också det snart är dags ta in Jonas igen i ledarstaben. Detta hattande med laget, match efter match, håller inte i längden.

Frågan är om Hellberg är rätt man för IFK? Börjar tvivla med tanke på dessa ständiga ändringar i laguttagningen. BP och Varberg hemma ska vara sex poäng. Nu är det dags att spela Bustos, Thern och Ademie från start.

Vi måste sätta våra chanser. Tycker att Edvin och Charlie gjorde bra ifrån sig och borde fått spela mycket längre. Nu tar vi nya tag.
Ses på vallen.

Grattis Charlie som slapp se denna förskräckligt dåliga allsvenska fotbollsmatch, för att citera Hellberg. Men planen var sannolikt lika dålig för BP, men det var de som åkte hem med tre poäng. Denna match som var en ”måstematch” i synnerhet på hemmaplan och på naturgräs. Utvisning eller ej, detta var inte bra. Ynka två farliga anfall som vi måste göra mål på. Varför sådan oförmåga att göra mål? Engwall matchotränad och Ajdin som aldrig kommer rätt lär ju inte göra hälften av Antonssons mål tillsammans. Inte ens fasta situationer är farliga och det känns som om offerviljan saknas. Ett revanschsuget Varberg på tisdag blir tufft. Vi som hade hoppats på sex poäng. Kom igen IFK

Division-ettspell var det. Ris till klacken som stod och skrek svikare till dem som valde att gå lite tidigare innan matchen var slut. Viftandes med flaggan mot dem och gapade skrek. Klacken var pinsamt dålig, kan väl bättre ramsa än vi hatar Öster…. Spelet spelades av er support, pinsamt dålig. Håll käften och stanna hemma nästa match, så går det nog bättre för IFK. Division 1 är det om två år om det fortsätter så här. Ryck upp er om ni vill se allsvenskt nästa år också, för ni var sämre än BP:s klack. Och det var en person som stod där. Han hatade ingen, men gick därifrån med tre poäng. Hoppas på bättring till nästa hemmamatch. Vi syns på vallen utan att hata varken hemmasupportrar eller bortafans, så kan det kanske sluta bra.

Bra inlägg Christian! Såg matchen på tv och stördes ordentligt av klackens tjat om att hata Öster, vad har Öster med den här matchen att göra? Tror klacken att hemmalagets spelare ska bli peppade av hatramsorna och plötsligt spela finfin fotboll? Pinsamt att höra av en utflyttad Värnamobo som är stolt över IFK:s bedrifter, den omogna hatande delen av klacken kan stanna hemma!

Djup besvikelse, usel insats, otroligt dåligt att inte prestera bättre i en efterlängtad premiär på hemmaplanen. Hetsig Netinho sätter ju spiken i kistan – korkat! Rasheed verkade nöjd med oavgjort, tog oerhört lång tid på sig från början, Zeljkovic är fortsatt en besvikelse, inte ett rätt så länge han fick vara med (för länge!), Oscar sliter som vanligt, men var blek idag, Victor Erikssons agerande vid målet är ju bara ovärdigt. Man får inte förlora hemma mot ett brottargäng som BP om man vill vara kvar i allsvenskan. Varberg hemma på tisdag, efter 0-6 mot MFF idag kommer Bois att bli jobbigt gnetiga.

Var ej på plats i dag, planen såg bedrövlig ut.
Samt brassens utvisning är absolut ingenting.
Han försöker hoppa över honom.
Sedan tycker jag inte om Bernardo, han såg extremt skakigt ut. Bättre att köra Victor Larsson på vänsterkanten.

Vad? Du gillar sådana överfall? Man förstod ju tidigt att något skulle hända mellan dem.

Som innehavare av årskort har jag svårt för att acceptera detta resultat. Mycket dåligt av brassen och det kostade oss segern.