Bildspel: Horda och Rydaholm kryssade

Fotboll Horda har länge varit lillebror mot Rydaholm i fotboll men det gäller inte 2018 även om kvällens derby slutade 1–1.

[35/35]

Matchen i Rydaholm slutade 1–1 (1–0) och Horda ser ut att gå mot serieseger och uppflyttning till fotbollsfemman. Helt avgjort är det dock inte även om man är sex poäng före tvåan Nissafors/Hestra som dock har en match mindre spelad. Horda har kvar att möta Swebih och Långaryd. På papperet bör Horda ordna de tre poäng som kanske krävs.

Matchen i våras Horda – Rydaholm emellan slutade 2–1 efter ett ganska sent segermål.
Även i dag stretade Rydaholm emot bra.

Rydaholm chockstartade med ledning efter en knapp minut då Dennis Martinsson rann igenom på kanten.

– Vi tog sedan öve mer av spelet men hade svårt att skapa målchanser, säger Torsten Lindberg i Horda.

– Vi skapade mer och borde ha haft ledning med 2–0 i paus, säger Joel Hjertberg i Rydaholm.

– Ja, vi är mycket nöjda med den poäng vi fick, kontrar Torsten Lindberg.

Kvitteringen kom en knapp minut in på andra halvlek genom Zenel Dautaj.

Horda var sammantaget mer spelförande men Rydaholm hade laddat upp med ett riktigt rutinerat lag. Man backade hem lite och satsade sedan tufft framåt.
– Jag tror vi hade två ribbträffar och två stolpträffar. Men man måste ju göra mål också, säger Joel Hjertberg som är oerhört nöjd med den spelmässiga prestationen men itu med avslutningarna.

Det var storpublik denna fina kväll på Kungshall och de fick se ett bra derby där Horda genom en poäng tog ett nytt kliv mot femman.

Veteranen Johan Elmblad – nyss 48 fyllda – var en av Rydaholms bättre de 80 minuter han spelade. I övrigt jämnt.

Horda hade en gigant i målvakten Mustafa Isa. Andra toppar var Henric Annmo, Johannes Widerberg, Mohamed Siad Dubed och Mohammed Yaser Heydari.

Text: Per Bunnstad

1 reaktion på Bildspel: Horda och Rydaholm kryssade