Fotboll Bors SK har vunnit damtrean och därmed blir det tvåan nästa år. Glädjen var givetvis stor på Rastavallen i kväll.

Bors SK vann damtrean och guldhattarna kom fram. Foto: Peter Magnusson

Det blev 5–1 mot Växjö DFF B.

Det var en riktigt bra match men ju mer mörkret sänkte sig över Rastavallen, desto ljusare blev det för Bor.
Tova Åkesson hade inlett med 1–0 i första halvlek och före pausvilan kvitterade gästerna.

Det fortsatte med fint och spel och det blev en av hemmatjejerna som mer eller mindre avgjorde på egen hand. Lagkaptenen Sara Ögren leder inte för inte skytteligan med 19 mål som hon kunde plussa på i kväll.

2–1 var en riktig delikatess, en hörna som Sara skruvade direkt in i mål och det var inte första gången heller. Hon har gjort så även i minst en match tidigare.
–Jag och en lagkompis skojade lite om det innan matchen att jag skulle försöka skruva in den från hörna. Sen att det hände och att de var 2–1-målet gjorde det extra roligt. Andra halvlek var helt suverän och att vi kämpar som vi gör då blir det extra kul och vinna en såhär viktig match. Vi är så värda – det så jätteroligt, säger en glädjestrålande Sara Ögren.

Sedan gjorde Sara 3–1 och det kändes då avgjort. Växjö hade inte längre något att sätta emot utan Victoria Ögren kunde göra 4–1 och Pernilla Axelsson 5–1.

– Vår målsättning var att vinna serien och nu är det klart, säger belåtne tränaren Christer Svensson.
En match återstå men försprånget är tillräckligt stort för att hålla undan även vid förlust.

Segerglädjen gick inte att ta miste på. Det tog lång stund innan tjejerna lämnade planen den kväll med guldglans.

– Jag tror att vi sak kunna klara os ss bra även i tvåan, säger tränaren förhoppningsfullt.

De flesta spelarna kommer från Bor men del även från orter som Rydaholm och Värnamo. Totalt är det nästan 30 tjejer som varit med i laget i år och man har en bred trupp, vilket är viktigt.

Text: Per Bunnstad

Här skottet som resulterade i Bors första mål. Tova Åkesson i blått.  [1/24]

Jubel efter 1–0-målet.  [2/24]

Hemmpubliken jublade.  [3/24]

Publik som trivdes.  [4/24]

Tittade på matchen.  [5/24]

Bors damer var flera nummer större än Växjö på planen. Ida Blomqvist för Bor  [6/24]

Mörker men ljust för laget  [23/24]

Så här glada blev hemmalagets spelare efter att de vunnit mot Växjö och därmed väntar tvåan nästa år  [24/24]