[26/29]

[27/29]

[28/29]

[29/29]

Sammantaget var Elfsborg det bättre laget och särskilt i första halvlek då man hade ett kraftigt bollinnehav. I den andra jämnade IFK ut spelet. IFK kämpade bra och det var kamp i 90 minuter plus under tilläggstiden. Sista 15 minuterna var faktiskt IFK till och med något hetare.. Visst hade Elfsborg fler målchanser i matchen men få av dem var nära nätkänning.

Text: Per Bunnstad:

Sammantaget var Elfsborg det bättre laget och särskilt i första halvlek då man hade ett kraftigt bollinnehav. I den andra jämnade IFK ut spelet. IFK kämpade bra och det var kamp i 90 minuter plus under tilläggstiden. Visst hade Elfsborg fler målchanser men få av dem var nära nätkänning.

En poäng är i alla fall en poäng även om man hoppas på segrar på hemmaplan. I dag kändes det som att IFK inte kom upp i den vanliga spelstandarden.

– Nöjd med en poäng, säger IFK-tränaren Kim Hellberg.

”Alla” klagade på gräset och det för övrigt IFK gjort en tid. Det är alldeles för högt och bollen fastnar ofta, säger IFK-tränaren bekymrat.
Samtidigt påpekar han att gräset kommer att klippas ned en hel del så det ska bli mer spelbart framöver.

Hos IFK var det svårt att hitta några lysande stjärnor. Neto och Bernardo blandade och gav. De har båda en bit kvar till storformen. Oscar Johansson var för ovanlighetens skull mycket anonym men så var det också gästerna som hade stort bollinnehav.

– Vi var för dåliga i dag, summerar Kim Hellberg som trots allt är nöjd med poängen.
– Ja, vi har nu fyra matcher på rad utan förlust, inflikar han.

Han noterar även att målet var fantastiskt och Marcus Antonsson var nära att få bollen ett par gånger till i liknande situationer. Måltjuven hade nog inte missat de gångerna.

– Roligt vara tillbaka på Finnvedsvallen och med stor publik, men lite svårspelat med högt gräs, säger Niklas Hult, IFK-produkten som numera spelar för Elfsborg.
När blir det återkomst i IFK-tröjan:
– Jag har långt kontrakt så…

Målskytten Marcus Antonsson var nöjd med poäng men spelet blev inte riktigt som IFK hade hoppats på.
– Nej, vi spelade inte som vi ville. Det blev lite sönderryckt och vi var lite för utspridda.

Lagkaptenen Freddy Winsth kommenteraade:
– mycket kam, svårspelat och varmt.
Han fick återgå gamle kompsien Niklas Hult.
– Fast jag såg honom knappt. Han var hela tiden på andra katten, noterar Freddy som totalt sett är nöjd med en poäng.

Lite statistik. Bollinnehav 44–56, målchanser, 5–15, skott på mål 3–7

94.00 Där blåser domaren av matchen. Slut 1–1

93.00 Niklas Hult framme men blev som en passning till IFK-målvakten

90.20 Varning IFK: Robin Tihi

90.00 Tilläggstid minst fyra minuter

88.45 Antonsson sist på bollen mot Elfsborg målvakt. Såg ut som en klackspark från Marcus.

87.40 IFK har hållit spelet väl upp de senaste minuterna.

75,15 IFK byte Oscar Johansson ut – Vindehall in

73.00 Gult kort Elfsborg efter kapning av Zeljkovic. Frispark IFK strax utanför straffområdet. Ganska bra frispark men målvakten välplacerad

53.05 Hörnspark för Elfsborg. Nick utanför mål

50.40 Niklas Hult spelar fram till det som blir 1–1. Målskytt: Per Frick. IFK har hittills inte alls hängt med i denna halvlek

49.14 Friläge Elfsborg men Pilip räddar.

46.05 Farligt anfall från Elfsborg men IFK-försvaret bra med

Klockan 16.04.19  Start andra halvlek. Ställningen 1–0 till IFK Värnamo

Statistik första halvlek: Bollinnehav 40–60, målchanser 3–8, skott på mål 1–3.

Första halvlek slut

46.27 Fin målchans för Elfborg men aldrig avslut

45.00 Tilläggstid minst tre minuter

42.40 Slarv i IFK-försvaret – målvakten – som ger Elfsborg en gratischans men lam avslutning

41.50 Nytt fint IFK-anfall som mynnade ut i intet

40.42 Lurigt skott från Zeljkovic alldeles utanför stolpen. Där var det nära 2-0

35.30 Gult kort Wenderson IFK och frispark några meter utanför straffområdet. Skottet göt över mål

34.00 Bra tryck från Elfsborg

32.30 Oj, så nära 11. Kanonräddning av Pilip i IFK-målet

30.30 Fint IFK-anfall som var så nära att nå Marcus Antonsson i friläge

26.30 Rörigt framför IFK_målet men skott utanför

25.40 Hörnspark för Elfsborg efter fint anfall med Niklas Hula som duktig passare

22.30 Niklas Hult i Elfsborg – Värnamoprodukten – låg länge nere på gräsmattan efter en smäll men är åter i spel. Neto gult kort hos IFK

17.30 Bra anfall från Elfsborg som slutar med att hemmamålvakten säkert greppar ett inlägg

15.21 Skott från Elfsborg och IFK-målvakten greppar lätt

07.08 + 09.25 + 09.55 Blåst för hörnspark för Elfsborg

01.51 1–0 till IFK efter snygg kontring. Målskytt givetvis Antonsson. Framspelning från Ajdin Zeljkovic

01.00 Elfsborg första anfallen

15.00.40 Då är matchen igång

Strålande väder och storpublik. Elfsborg från Borås, känns nästan som ett lokalderby

Kim sa att planen var för torr?
Alla andra allsvenska lag som spelar hemma brukar se till att planen skall passa deras spel
Varför gör inte Värnamo det?
Vi har som tur väl är inte en balkongmatta som Stockholm har

Ingen rolig match men en en viktig poäng. Ofta vid tidigt mål så slutar IFK spela sitt spel! Sen tror jag att respekten för Elfsborg var lite för stor oc hämmande, men klokt spel brukar ge poäng. En gedigen laginsats med ett snöpligt självmål. Lite för få vunna ”andrabollar” och många felpass, kanske på grund av gräset? Ett rättvist resultat även om Elfsborg ägde mer boll och hade flest chanser att avgöra. Häcken på lördag. Tuff men rolig match och jag hoppas att även Häcken kan göra sämre matcher. Lycka till på lördag IFK.

Det var inte vackert från IFK idag.
Just därför grymt att kunna ta en pinne
Oskar med flera slog bort så mycket bollar att det blev lite pinsamt på läktaren
Målisen räddade oss
Men det blev poäng och jag tror att man kommer med lite ny uppställning mot Häcken så tar vi poäng där också

Ingen höjdarmatch av IFK. Mycket Elfsborg men i förhållande till deras bollinnehav få heta chanser. Philip sköter sig bra i målet. Antonsson gör mål igen. Neto bra offensivt men lite riskfaktor defensivt. Näsström från start känns som att vi klev in på planen för att hålla tätt. Han är inte världens kreativaste. Kanske därför vi inte fick igång spelet. Himla otur på målet. Håller med om att Oscar tappat formen på sistone. Men det går upp och ner. Däremot tycker jag Wenderson blir bättre och bättre. Ta er nu till Göteborg och heja fram killarna på plats.

1-0 efter knappt två minuter – fantastiskt! Efter det nästan ingenting, Elfsborg dominerade totalt resten av matchen och att bara lyckas få ett mål – självmål dessutom – visar ju att IF Elfsborg inte är ett topplag i år. IFK gnetar sig till en poäng på en trög fotbollsäng och inte var det vackert – extremt många felpass. Tack Pilip i målet för några suveräna räddningar. Jag säger det igen, när IFK byter in Vindehall så går man inte för vinst, så många misstag på så kort tid! Häcken borta på lördag, IFK gör säkert en heroisk insats igen, verkar vara svåra motstånd på bortaplan som gäller för att spelarna ska tända till!

Det var hjälper inte att spela gladfotboll, det vet Elfsborg efter åtta matcher utan vinst. Visst skulle gulingarna vinna med 2–3 mål men viktigt med poäng för IFK.

En av de sämre matcherna i år! Inte mycket som fungerade. Många felpass och vi kom inte alls fram som vi brukar med våra uppspel. Vi får vara nöjda med en poäng, men lite besviken på insatsen, framför allt på hemmaplan. Tycker tyvärr också att Oscar varit lite för mycket osynlig och inte alls hållit samma klass som på vårsäsongen. Han skulle till exempel följt med Niklas Hult vid deras kvittering. Surt skitmål för övrigt!