Bildextra: IFK förlorade mot Mjällby

Fotboll IFK Värnamo - Mjällby slutade 1–2 (0–2) men hemmalaget svarade för en mycket fin insats på Ljusseveka konstgräs i Värnamo.

[23/23]

Sett över 90 minuter var IFK mer bollförande, hade fler målchanser och spelade överlag bättre än sin motståndare. Mjällby vann ändå och delvis tack vare en duktig målvakt i form av Noel Törnqvist som också hade sin bästa vän i form, målramen.

– Det är aldrig roligt att förlora men vi spelade bra. I träningsmatcher kan man också plocka bort själva resultaten, det är i serien vi ska vinna, säger IFK:s sportchef Enes Ahmetovic

IFK-tränaren Kim Hellberg sken ikapp med solen.
– Stundtals bra mot Malmö och bra i dag. Fast kostsamt med två baklängesmål i första halvlek, konstaterar han.
Spelmässigt tycker han att IFK var bra och särskilt i första halvlek.

Han berömmer hela laget och lite extra Victor Larsson.

Det är bara bara att hålla med, Victor var som så ofta mycket bra. Jesper Dickmans första halvlek var lysande och det fanns många ljusglimtar även i övrigt.

0–1 kom på en straffspark i 22:a minuten. David Löfquist nätade. Straffen som sådan tillkom efter kamp om bollen och domaren valde att blåsa fördel för Mjällby.

Efter 34 minuter var Jesper Dickman nära 1–1 men det blev en ribbträff. I stället kontrade Mjällby in 2–0 med knappt 45 minuter spelat. David Löfquist sprang ifrån sin uppvaktning och gjorde säkert mål.

Andra halvlek
IFK inledde andra halvlek bra och när klockan stod på 48.35 kom reduceringen genom Evaldo Nascimento Lamaur Neto. Det var ett mycket fint anfall och härlig avslutning.

Francis De Vries nickade i ribban efter 62.50. Där var kvitteringen nära. IFK hade fler målchanser men oftast blev det skott strax utanför mål.

I 86:e minuten hade Mjällby ett friläge men överraskande gick avslutet utanför mål.

Nu väntar Trelleborg borta för IFK innan man åker till Öland på träningsläger.

Foto : Hedin Väisänen

3 reaktioner på Bildextra: IFK förlorade mot Mjällby

IFK var utan snack helt klart det bättre laget.
Vi förlorar matchen enbart på två baklängesmål där Tihi inte hänger med och få ta på sig de målen. Larsson var en säkerhetsrisk i början på förra säsongen och var väldigt osäker. Han har nu spelat upp sig riktigt bra och känns stabil. Tihi känns tyvärr riktigt osäker och det jag sett så är han absolut inte en startspelare i backlinjen! Tyvärr.
Mittbackspositionerna är självklart Larsson/Eriksson enligt mig.
Resterande två träningsmatcher så är det nog dags att spela med en startelva till allsvenskan!

Två matcher mot allsvenskt motstånd och två förluster. Inte bra. Men, den här matchen borde IFK ha vunnit. Om Christian Moses vill tävla om en startplats, så får han aldrig missa en sådan chans. Wenderson är inte där han kan vara och flera andra omsättningar av spelare fungerar sådär.
Vet ej vad ledningen i IFK tänker sig för startelva mot Blåvitt men det börjar bli dags.