”Bara” en IFK-poäng

Fotboll Underläge två gånger, men IFK Värnamo kom igen och kvitterade. Vid 1–1 hade IFK straff, men missade. I stället 2–1, men Freddy Winst dundrade in 2–2 som stod sig tiden ut.

[21/21]

Att matchen mot Varbergs BoIS skulle bli tuff var inte oväntat och det blev en händelserik tillställning med mycket avslut, chanser, gula kort och missade domslut.

1–0 till Varberg efter första halvleken skildrade inte matchen speciellt bra. Det var klart övertag för IFK som hade 8–1 i avslut på mål. Chanser att ta ledningen hade IFK också. Framför allt minns man Fabio Gama dos Santos ribbträff i 16:e minuten och hans volleyskott i 21:a som målvakten gjorde en jätteräddning på. Det fanns fler situationer som kunde – eller borde – resulterat.

Sista fem minuter blev dock IFK tillbakatryckt och kanske gick de vit-blå och väntade på pausen…

Straffen Varberg fick i slutet av första halvlek var nog inte mycket att orda om och Netabay lurade Tobias Andersson åt fel håll och kunde bara rulla in 1–0 till merparten av publikens förtjusning.

IFK fick sedan 1–1 tidigt i andra halvlek genom Per Cederqvist på ett märkligt sätt. Samme PC hade sedan chansen att ge IFK ledningen, men missade en straff. I stället 2–1 till Varberg innan Freddy Winst dundrade in 2–2.

– Tror det var två lag som gärna ville ha tre poäng, inledde Roar Hansen presskonferensen.

Han var inte riktigt nöjd med sitt lag denna måndag.

– Spelmässigt ingen bra match, mycket Hawaii och kämpa.

• Men, inledningen gav hopp:

– Vi skapade ju chanser och hade väl tre och en halv chans i början.

Varberg hade till en början inget att komma med.

– Ju längre halvleken gick blev vårt spel sämre och Varberg tog över. De fick straff, och tog ledningen.

Tungt och kan tyckas lite onödigt att gå till paus i underläge.

• Men, ni kvitterade tidigt i andra:

– Mycket märkligt mål, med ryggen eller rumpan, skrattade Hansen om Cederqvist mål, och fortsatte:

– Sedan var det tajt, vi hade straff, missade och det blev 2–1, de fick en spelare utvisad.

Så var det, men IFK hade svårt, var kanske inte lika skärpta som tidigare. En poäng är en poäng och definitivt bättre än ingen. Men, det känns ändå att det var lite onödigt att det inte blev tre. Hade PC satt straffen, ja då kanske det blivit en annan matchbild.

– Matchen hade allt och vi klev upp på kvalplatsen, men det fanns att önska, menade Roar Hansen.