Axel bäst i Sydsverige

Fotboll Sydsvenska mästerskapen i orientering för ungdomar har avgjorts i nordöstra Skåne i dag där en av titlarna gick till Bredaryds SOK.

Inte oväntat var det Axel Elmblad som vann och nu kan titulera sig bäst i Sydsverige. Axel vann med besked. Han tog ledningen direkt, men var ”bara” tvåa vid tredje kontrollen. Dock var han endast en enda sekund efter Jesper Johansson från Halland, som sedan förpassades till andraplatsen. Elmblad vann sju av banans elva delsträckor och segermarginalen var klar, hela 2.27.

I samma klass gjorde Axels klubbkompis Anton Gunnarsson ett bra lopp. Anton pendlade under loppet mellan placeringarna 6–8 och blev bokförd som sjua.