Fotboll

Anvegård med i truppen

Fotboll Bredarydsbördiga Anna Anvegård är med i landslagstruppen inför matcher mot Tyskland och Österrike och där sedan VM-truppen tas ut.

Den kommande samlingen för landslaget börjar 1 april. Truppen är till stora delar lik den trupp som spelade Algarve Cup med skillnaden att Fridolina Rolfö och Jennifer Falk nu tar plats.

Damlandslaget möter Tyskland i Solna den 6 april och avslutar sedan samlingen borta mot Österrike den 9 april. Dagens trupp är den sista som tas ut innan det att Peter Gerhardsson presenterar VM-truppen den 16 maj

– Det närmar sig mer och mer. Från att vi startade under hösten 2017 har vi kunnat testa spelare i olika perioder av matcher och fått många bra svar. När vi nu presenterar dagens trupp är det klart vi börjar närma oss det som kommer vara en VM-trupp, säger Peter Gerhardsson och fortsätter:

– Men viktigt att poängtera är att det inte är VM-truppen. Det kommer alltid finnas möjligheter att prestera väldigt bra fram mot 16 maj och om en del platser är det väldigt hård konkurrens. Så idag är det ingen slutgiltig VM-trupp på något sätt.

När landslaget samlas 1 april har det gått ytterligare en månad sedan landslag senast var samlat. Men ännu förväntar sig inte förbundskaptenen att de allsvenska spelarna är helt i matchfas.

– De har fått någon cup- eller träningsmatch till i benen. Men ännu är stora delar av truppen inte i seriespel. Den stora utvecklingen i klubbmiljön kommer efter Österrikematchen när de får sju omgångar i allsvenskan under bra förhållanden. Men det är klart, de har fått en månads träning till vilket alltid är bra.

Anna Anvegård. Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *