Anvegård gjorde Sveriges mål

Fotboll Anna Anvegård från Bredaryd gjordes Sveriges mål i EM-kvalet mot Island.

Anna Anvegård. Arkivbild

Matchen slutade 1–1. Anna Anvegård gav Sverige ledningen efter 33 minuter men efter 61 minuter kvitterade Elín Metta Jensen. Island var närmast segern. Sverige hade i alla fall en av planens bästa i form av Anna Anvegård.

– Sofia gör det bra på kanten och spelar in. Jag tog ner bollen och tryckte till. Den satt bra där, sa målskytten i SVT.

– Man vet ju aldrig förrän det här är färdigspelat, det kan vara den här poängen som avgör i slutet. Men känslan är att vi kan bättre och att vi kan prestera mer, sa förbundskaptenen Peter Gerhardsson till SVT.

Sverige och Island är etta och tvåa i kvalgruppen och båda har samma antal poäng. Returen i Sverige blir avgörande vilket lag som ska vinna gruppen.