Fotboll

Anna Anvegård i målstuationer

Fotboll Anna Anvegård var i centrum för tre av Sveriges målsituationer när det blev VM-vinst över Thailand med 5–1 (3–0)

Damlandslaget gjorde det som krävdes, besegrade Thailand i VM-slutspelets andra match och har nu säkrat en plats i åttondelsfinal. Sverige vann till slut med 5-1, efter ledning 3-0 i paus. Linda Sembrant, Kosovare Asllani Fridolina Rolfö, Lina Hurtig och Elin Rubensson gjorde de svenska målen. Nu väntar USA i den sista gruppspelsmatchen i Le Havre på torsdag 20 juni klockan 21.00.

– Vi är i åttondelsfinal, vi har tagit oss igenom de här två matcherna. I matchen idag fick vi ett tidigt mål på en fast situation som gjorde att vi fick en matchbild där vi kanske kunde dominera ännu mer. De visade att de är farliga omställningsmässigt och nu kom det ett mål på slutet. Vi kunde väl ha gjort lite fler mål med tanke på det stora spelövertag vi hade, summerade förbundskapten Peter Gerhardsson till TV4 efter matchen.

 Anna Anvegård var i första halvlek en av de tongivande och var spelbar hela tiden men lagkompisarna försökte ofta avgöra på egen hand i stället. Anna spelade i 76 minuter och det blev klart överbetyg.

Anna Anvegård mot Thailand. PRessbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *