Alma vände åt IFK

Fotboll Linda Persson var febersjuk och kunde inte åka med till Göteborg. Då kallades Alma Cedefors in och hon vände 1–2 till 3–2 för sitt IFK Värnamo i damettan.

IFK-tjejerna var alltså i Göteborg, Ruddalen i Västra Frölunda, närmare bestämt för match mot Qviding, som låg tre poäng före IFK i tabellen.

Hemma vann IFK med 3–2 sedan Emilia Schellhas gjort segermålet. I dag var det Emilias lillasyster Felecia som förde in IFK i matchen. Qviding tog nämligen ledningen redan i andra minuten.

– Det blev ett missförstånd mellan målvakt och innerback, förklarar tränaren Patrick Schellhas.

Värnamo hade i dag ett yngre lag än normalt. Elin Fransson och Fanny Götesson har ju åkt till USA och så kunde inte Linda Persson följa med.

– Det var årets yngsta lag vi hade på plan, säger Patrick.

Men, ungdomlig entusiasm kan räcka långt och gjorde det också. Felica Schellhas kvitterade i tionde minuten och 1–1 var också paussiffror.

På en omställning, tio minuter efter pausen, återtog Qviding ledningen. Och 2–1 stod sig inför sista tio minuterna. I 84:e minuten tändes poänghopp för IFK.

– Vi hade precis bytt in Alma Cedefors och hon gjorde 2–2.

Inte nog med det.

– I 89:e minuten gjorde Alma även 2–3, så det var ett lyckat byte, skrattar IFK-tränaren.

Ja, Alma tackade för förtroendet och blev stor segerhjälte, men Schellhas ville inte framhålla några speciella lirare:

– Det var en grym laginsats där alla jobbade kopiöst. Bra energi och bra inhopp så det är svårt att plocka några extra.

Det behövs inte. Det viktigaste var de tre poängen som betyder att IFK får lite större distans till nedflyttningsstrecket. Tacka framför allt Alma Cedefors för det.