1–3 för IFK mot HIF

Fotboll Förlust 1–3 blev det i första träningsmatchen för IFK Värnamo borta mot Trelleborg. I dag var IFK tillbaka i Skåneland, Helsingborg närmare bestämt. Där tog HIF emot och resultatet ur IFK-ögon sett: 1–3.

Alltså förlust, men samtidigt som spelaromsättningen varit stor i IFK har Helsingborg värvat en del rutin och kvalité. Det går inte att begära att hela IFK-maskineriet ska fungera redan.

Första halvlek gick till oss på poäng, tycker målvaktstränaren Magnus Olsson, som fick coacha laget tillsammans med Jonas Thern.

Nye huvudtränaren Roar Hansen låg ju sjuk hemma i Värnamo och nye andretränaren Pavlos Nikolaidis befinner sig i Spanien.

Hur såg det ut i upptakten?

Vi började hyfsat, men under första kvarten var vi lite för snabba attt komma till avslut, berättar Olsson, och fortsätter:

Sedan tog HIF ledningen på frispark, men efter det spelade vi fantastiskt bra. Vi hade tre bra chanser och Lumala Abdu var fri med ders målvakt Pär Hansson som fick sträcka sig rejält för att rädda. Vidare hade Cederqvist, Victor Kristiansson och Daniel Ask lägen som sysselsatte Pär Hansson.

Och, innan lagen gick till pausvila hade IFK Värnamo kvitterat till 1–1 med hjälp av HIF.

Vi hade en hörna som Freddy Winst slog och andrabollen tog på en HIF:are som styrde in den i eget mål.

Alltså självmål, men sådana räknas ju också.

Vad hände i andra halvlek?

Förutbestämt var att Johan Andersson skulle gå ut och Tyler Lissette ersätta. Vi började åter bra, men kom inte till på samma fina sätt som i första halvlek. Vi blev straffade centralt.

Då 65 minuter spelats tog Helsingborg åter ledningen.

Deras spelare fick gå framåt och trycka in bollen. Vi borde varit mer aktiva kring honom.

Stärkta av ledning växte HIF och tog över mer av spelet. 3–1 kom i 81:a minuten.

Tobias Andersson hade gjort en räddning, men kunde inte hindra HIF från att trycka in returen.

I övrigt noteras att senaste nyförvärvet Max Olsson kom in i andra halvlek.

Han fick göra debut som yttermittfältare, berättar Magnus Olsson.

Speltid fick också italienaren Francesco Amorosino.

Han kom in efter 70 minuter och agerade bra centralt, rosar IFK-ledaren.

IFK har nu spelat tre träningsmatcher med en oavgjord och två förluster som facit. Nästa helg börjar tävlingsmatchandet då gruppspelet i Svenska cupen inleds. IFK börjar borta mot Häcken, fortsätter borta mot GIF Sundsvall och avslutar hemma mot Norrby.