1–3 blev 4–3 för IFK-damerna

Fotboll Mona Chahrour blev matchvinnare med tre fullträffar när IFK Värnamo vänder pausunderläge 1–3 till seger 4–3 i hemmamötet med Onsala.

Kamp mellan IFK Värnamo och Onsala. IFK-tjejen längst fram är veteranen Linda Persson. Foto: Tero Väisänen

På papperet såg det bra ut men det hjälpte inte. Gästande Onsala såg ut att peta ned IFK på en jumboplats. Skam dock den som ger sig. IFK vände på steken och kan bland annat tacka tremålsskytten och Linda Persson för det. Linda gjorde säsongens första match och skapade med sin rutin trygghet i laget.

Linda har tränat men inte riktigt känt för att spela matcher förrän nu:
– Vi får väl säga att hon har ett frikort, säger tränaren Patrik Schellhas som givetvis hoppas att det blir fler framträdande från hennes sida framöver.
– Vi hade flera spelare borta och en spelare som LINDA behövs verkligen.

Nu var det långtifrån bara Linda som var duktig. I andra halvlek får precis hela laget beröm. Mona Charhour svarade för tre individuellt härliga mål och visade vilket stort löfte hon är. Hon kvitterade till 1–1 och gjorde sedan 2–3 och 4–3. Emilia Schellhas gjorde målet som betydde 3–3.

– Det var nog 20 minuter kvar när vi tog ledningen, säger Patrik Schellhas.
Han liksom övriga fick genomlida slutet. Onsala försökte skapa målchanser och hade ett par farligheter. Det hade även IFK men 4–3 tid sig matchen ut. Hos hemmalaget kunde man pust ut: Tre friska poäng bärgade.

I målet debuterade 16-åriga Kajsa Pruner med den äran. Bäst på plan var dock en av gästernas spelare, vindsnabba Ida Jacobson.

IFK hade inför dagens match en vinst och tre förluster. Nu kanske det vänder för ett IFK som många tror ska kunna bli ett mittenlag.

Nästa match spelas den 19 maj och då väntar Vimmerby på bortaplan.