Fotboll IFK Värnamo hade som väntat inte mycket att sätta emot topplaget Jitex Mölndal i Damettan.

[2/5]

[3/5]

[4/5]

[5/5]

Det var 0–3 redan efter 12–13 minuter och till slut skrevs siffrorna i matchen som på grund av regn flyttats från Finnvedsvallen till Ljusseveka konstgräs till 0–8 (0–5)

– Visst var de spelmässigt sett bättre än oss men åtta mål var alldeles för mycket. Vi bjöd på 4–5 av målen, noterar IFK-tränaren Patrick Schellhas.
Även om det blev en stor förlust lägger man inte jättevikt på resultatet. Det är i de tre återstående matcherna mot mer mänskligt motstånd det ska avgöras om IFK ska ordna nytt kontrakt med division 1. Just nu ligger man på rätt sida strecket men det handlar bar som en marginal på tre poäng.

Lite sjukdomar och annat gjorde att IFK inte kunde stå upp riktigt som väntat i dag. Den tuffa inledningen gjorde också att det tidigt kändes avgjort.
– Tjejerna kämpade dock hela matchen, berömmer tränaren.

Linda Persson slet föredömligt och i andra halvlek inbytta Emma Lorenzen, 15, var ett utropstecken.

Noteras kan att Jitex Mölndal övertog serieledningen då Mariebo bara tog en poäng i sin match.

Text: Per Bunnstad