Fotboll

0–0 för IFK Värnamo

Fotboll Det blev 0–0 i mötet i superettan mellan Västerås - IFK Värnamo.

Joel Stevens i en tidigare match. Foto: Hedin/Väisänen

Hemmalaget hade sex avslut mot mål varav tre på mål. Motsvarade för IFK var elva och fyra. Det säger något om att IFK-anfallarna var lite mer vassa framåt men inte tillräckligt bra för att vinna.

– Vår första halvlek var mycket bra och vi borde har gjort minst ett mål eller kanske två. I andra var det jämnare men vi hade ändå mer av spelet, summerar IFK-tränaren Robin Asterhed som menar att det varit en bedömningssport så hade IFK vunnit på poäng.

Under alla omständigheter hade IFK planens bäste spelare Joel Stevens som är i fin spelform just nu. Andra mer framträdande var Oscar Johansson, Bernarda och Francis de Vries.

IFK leder fortfarande serien men Gais med en match mindre har i morgon chansen att nå samma poäng och även kunna gå förbi. IFK-tränaren vill givetvis att man ska hålla serieledningen och även efter nästa match som är Akropolis hemma om en vecka.
– Vi går för vinst i varje match men kommer att möta ett mycket bra lag, noterar Robin Asterhed.

Joel Stevens i en mot Oskarshamn. Foto: Hedin/Väisänen

Taggar

Dela


4 reaktioner på 0–0 för IFK Värnamo

Tycker IFK styr matchen mest hela tiden, mycket imponerande.
Visst har Västerås lite farligheter på fasta situationer, men tycker om detta IFK-laget och liret
Det hade varit rättvist om IFK vunnit, motståndaren hyllade ju IFK.
Jag längtar också redan till nästa match

IFK verkar vara i superettan för att stanna!!!!!
Försvarsmässigt en väldigt bra match. Går inte att peta Victor Eriksson i nästa match. Ej heller Francis. Bernardo och Freddy är också klockrena. Vitryssen svarar för ett par matchavgörande räddningar.
Mittfältet känns också stabilt. Anfallsmässigt finns flera alternativa lösningar, beroende på vilket lag man möter. Känns som att IFK har många nycklar till framgång. Serieledning efter 6 omgångar. I morgon hejar vi på Trelleborg.

Heja IFK!

Fortfarande väldigt imponerad av IFK, äger boll, skapar mängder av chanser. Saknar dock distansskott, några fler sådana så kan vad som helst hända i ett tätt straffområde. Bra bakåt, lite tur med studsarna framför eget mål, kunde lika gärna blivit ett mål bakåt. Ser som vanligt fram emot nästa match!

Hade lite dåliga vibbar inför den här matchen då Västerås tydligen fått dålig utdelning under de tidigare matcherna. Tidigare IFK-aren David Engström är en fältherre av rang och läser spelet föredömligt, men nog borde Edvin haft frispark när David inte hängde med.
Det finns mer att göra i passningsspelet för IFK och jag tror att det bara blir bättre. Tror att man trots allt åker hem till Värnamo med en vunnen poäng och att nästa sitter ännu mer av grunderna i Jonas sätt att se på fotboll. Nu hade vi den stabila fyrbackslinje som i mina ögon är den bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *