Cykel

Jimmy och Louise lyckades bra

Cykel Jimmy Bodin och Louise Rundqvist från Värnamo CK svarade för fina insatser i Cykelvasan.

Louise berättar:
– Jag hade inte tävlat på några veckor och kände mig lite osäker på hur formen skulle stå sig. Mest oroad för hur det skulle gå i startbacken, är jag inte med på toppen är jag definitivt inte med i loppet. Fick för ovanlighetens skull till en riktig kanonstart och var först till masterbilen, därmed också först i när masterbilen släppte iväg oss ,vilket kanske inte var planen. Körde på lite halvhjärtat för att inte alla 67 damer skulle orka hänga med och väntade på att någon skulle höja farten ordentligt, gled bak några positioner men det hände inte så värst mycket förrän i slutet av backen. Då var vi loss 13 på toppen, bra Louise!

– Var sen mer taktisk än något annat lopp tidigare och undvek vind på näsan i alla lägen, för jag skulle behöva all energi för att ha en chans att gå med täten. Innan kontrollen Risberg grillades det ordentligt och plötsligt var det bara Jennie, Hanna och norskorna kvar i täten så energin räckte inte till ändå. Jag och Clara Lundmark körde länge tillsammans, tittade bakåt vid Lundbäcksbackarna och såg ingen alls så jag blev rätt förvånad när Nellie Larsson och Sandra Salinger kom ikapp en mil senare. Hade gärna slagit mitt startnummer (6) och det var utom räckhåll, så motivationen att slåss om plats 7 var väl inte på topp direkt, men att komma i mål så snart som möjligt lockade så vi matade på rätt bra till slutet. Vid Campingen i Mora såg jag en väggad Ida framför mig och tryckte på för att komma ikapp, därmed ställde jag också av mig själv inför en eventuell spurt. Ni till slut, en topp-10 i dagens startfält och fem minuter bättre tid än förra året känns riktigt bra, avrundar Louise Rundqvist

I år var målen större och likväl klassen på dem som var med. Louise som startade först noterade alltså en niondeplats idag men betydligt närmare en fenomenal Jenny Stenerhag som vann i år igen.

Jimmy noterade en stabil plats 28 i ett tufft startfält: Utbrytning från andragruppen med 5 km kvar, gick nästan hela vägen fram, med knappt 500 meter kvar hoppade kedjan och när den var pålagd igen var klungan ikapp och förbi.

– På grund av kedjehoppet blev det plats 28 istället för plats 16. Var med i det som senare blev andragruppen efter Risberg då favoriterna körde stenhårt. Med lite attacker sista milen kastade jag loss med 5 km kvar och fick lucka, 5–10 sekunder rätt fort och höll detta över sista bron. Sedan hände det som inte fick hända, kedjan hoppade och fick kliva av precis innan asfalten på upploppet och blev ikappåkt och förbikörd av hela klungan. Surt, men gott att jag repat mig efter fjolårets ryggskada, säger Jimmy Bodin.

Jimmy Bodin och Louise Rundqvist

Taggar

Dela