Brottning

Zabih vann JSM

Brottning Under SM-veckan i Borås lyckade Zabih Ahmadi från Värnamo BK försvara sitt JSM-guld från förra året i 96 kilosklassen.

Han inledde med en säker seger mot en kille från Norrköping med 10–0. Han följde sedan upp med en poäng seger med 9–0 i sin andra match och var därmed klar för final. Det blev en tuff final där han låg under med 0–2 efter första perioden, men plockade fram sitt fristilskunnande i andra perioden och vann slutligen med 4–2.

SM-tävlingarna fortsatte sedan under lördagen med seniorer där VBK hade med två deltagare: Henrik Nilsson i 70 kg och Zabih Ahmadi i 97 kg. Henrik förlorade sin första match efter en tuff drabbning där han låg under med 0–8, men lyckades reducera till 4–8 innan paus. I andra perioden lyckades han knappa in försprånget och utjämnade till 8–8 då han tyvärr åkte på en kontring i slutsekunderna och förlorade snöpligt med 8–10.
I sin andra match var han i praktiken chanslös och förlorade på teknisk överlägsenhet med 2–12 och blev därmed utslagen ur turneringen. En bra insats trots allt av ”Henke” efter en skadedrabbad säsong.

I 97-kilosklassen började titelförsvaren Zabihualh Ahmadi med två förtroendeingivna segrar. Därefter blev det tyvärr förlust mot blivande segraren Albin Frid från Norrköping med 2–2. Zabih låg under med 2-0 inför sista perioden men kvitterade och var ytterst nära att gå segrande ur striden i slutet av matchen. Han gjorde då ett tappert försök med ett ”indyk” som så när resulterade i poäng. Tyvärr gick luften lite ur och han förlorade även matchen om silvret mot Sven Engström från Heby BK (samma motståndare som han vann mot i finalen dagen innan). Det resulterade dock i en bronspeng.