Tuva Bäck i mästarmöte

Brottning I helgen gick det prestigefulla Glentons Mästarmöte.

Tuva Bäck från Värnamo Brottarklubb kom trea i sin klass.

Det var tjejbrottning i Sösdala där det var sju uttagna i varje viktklass och där alla möttes i respektive viktklass. Tuva brottades i flickor yngre 42 kg.
Tuva inledde tävlingen mot en tjej från Karlshamn där det blev förlust på fall. Tyvärr var hon inte riktigt med ifrån början i matchen.

– I sin andra match låg hon under med 0–4 i paus men kom igen och vann på ett säkert sätt med en fallseger, berättar Joakim Johansson i VBK.

I den tredje matchen väntade en duktig Helsingborgstjej som Tuva aldrig tagit poäng på tidigare men hon visade riktig kämpaglöd och förlorade på poäng med endast 5–8 i mycket hård match.

Söndagen inledde hon mot blivande klassegraren från Norge. Tuva kämpade väl och tog ledningen med 2–0 men norskan var lite för bra och vann på fall.

Sista matchen blev en måste-vinna-match. Vid vinst fanns chans till brons. Tuva tog ledningen direkt i matchen och var nära att lägga motståndaren på fall strax före pausvilan. Tuva fortsatte ösa på i andra perioden och vann säkert på fall och bärgade därmed bronsmedaljen.