Boxning

Tre medaljer till Värnamo BK på Diplom-SM

Tre medaljer till Värnamo BK på Diplom-SM

Boxning Värnamo Boxningsklubb var på plats i Lidköping i helgen när Diplom-SM avgjordes med rekordmånga boxare, hela 194.  

Noel Lindström blev tvåa  [1/6]

Olle Skoog fick brons  [2/6]

Olle Skoog  [3/6]

Ruben Gustafsson  [4/6]

Ivan Skillfeldt tog silver  [5/6]

Noel Lindström, segrare i matchen  [6/6]

De fyra Värnamoboxarna var Ivan Skillfeldt, Ruben Gustafsson, Olle Skoog och Noel Lindström.

Först ut var Ruben Gustafsson i 60 kg A-klass som fick en tuff lottning då han redan i åttondelsfinal ställdes mot betydligt mer rutinerade Axel Härstedt, Höllvikens BK. Det var en kämpainsats av Ruben som fick ge sig mot Axel som tog hem guldet klassen.

Noel Lindström tog sig till final i 50 kg B-klass genom att i semifinal komfortabelt besegra Anid Dautovic, Angered BC. I finalen väntade Maximilliam Nygård, IF Linnea och här tog rutinen ut sin rätt. Välförtjänt silver till Noel som bara är i början av sin karriär och inte hunnit med så många matcher än.

Ännu färre matcher under bältet hade Olle Skoog som knappt förlorade sin semifinal i 46 kg B-klass mot Marcello Karlsson, Hisingens BK. Delat domslut, 2–1 och brons med mersmak till Olle som är en jättetalang.

Ivan Skillfeldt som är VBKs mest rutinerade diplomboxare tog sig till final på sin fina tekniska boxning. I kvartsfinal besegrades Tiroj Abdulla, Nässjö BK och i semifinal Mansor Mamergov, Haninge BK. I finalen blixtrade han stundtals till men det var motståndaren Joshua Muyinda som var den bättre boxaren idag. Det blev silver till Ivan i 44 kg A-klass och en mycket fin turnering.

Anna Alexiusson
Värnamo Boxningsklubb

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *