Bordtennis

Pingisveteraner kom ikapp till 9–9

Bordtennis Vaggeryds BTK:s pingisveteraner är ett gäng pensionerade gubbar som inte har någon brist på sysselsättning.

Förmiddagarna på måndagar och torsdagar samlas 10–15 personer för träning, några tränar även på onsdagskvällarna. Detta gör man elva månader på året, endast i juli månad är det semester.

Fikapausen vid varje träning är naturligtvis viktig men tävlingsinstinkten är nog viktigare. Alla spelar mot alla och ingen vill förlora. Förra vintersäsongen hade Vaggeryds BTK tre veteranlag i seriespel, dessutom spelar några veteranspelare i något av klubbens tre seniorlag. Även säsongen 2017/2018 siktar man på seriespel. Förutom detta deltar en del spelare i SM, NM, EM och VM.

Klubbens mest framgångsrike veteranspelare, Hans Fredén, har mängder med SM-medaljer och var 2016 i kvartsfinal i VM i sin åldersklass där det deltog 250 spelare. Veteranerna har årliga utbyten med den anrika klubben Falkenbergs BTK, som man möter två gånger om året. Hittills har man mötts 31 gånger. Inte riktigt så många gånger har veteranerna i Vaggeryds BTK och Linköpings PK mötts.

Torsdagen den 5 oktober var det dags för det artonde mötet, denna gången i SAAB-hallen i Linköping. Motståndarna hade vunnit nio av sjutton möten och frågan var om Vaggeryds BTK skulle utjämna. Den småländska envisheten var stor denna dag och Vaggeryd segrade i tre av de fyra lagmatcherna. Därmed är ställningen 9–9.

Resultaten finns här (pdf)

 

Vaggeryds pingisveteraner på besök i Linköping den 5 oktober. Från vänster: Per Wikström, Mats Sanell, Gert Karlsson, Arne Englund, Christer Lindh, Hans Fredén, Lars-Gösta Johansson, Sven-Arne Idh, Joel Olausson, Adorjan Ermler, Lars-Evert Eskilsson och Glenn Sahlstedt.

Taggar

Dela