Bandy

WIK nära poäng mot Jönköping

Bandy Jönköpings IK hade inför kvällens match i bandytvåan tio segrar på lika många matcher.  Det blev elfte raka segern men bara med uddamålet 4–3 mot Waggeryds IK. Uppdaterat.

WIK tog ledningen efter knappt fyra minuter genom Alexander Josephsson.
– En mycket bra inledning, särskilt första 15 minuterna, säger tränaren Rasmus Rudolfsson.
Därefter kom en kvittering i 16:e minuter och före pausvilan 2–1. Jönköping gjorde 3–1 alldeles i början av andra halvek. 4–1 kom i minut 55, men WIK kämpade sig in i matchen. Alexander Josephsson reducerade i minut 63 och med 84.22 spelat reducerade Victor Larsson till det som kom att bli slutresultatet 4–3 till Jönköping.

Med tanke på det lag WIK ställde upp med var det strongt att förlora så knappt. WIK sade fem killar som konstateras sjuka med covid-19 samt ytterligare en spelare.
– Mycket bra av våra killar och inte minst de fyra killar som annars spelar i P 15, säger Rasmus Rudolfsson.
Han tycker att matchen kunde ha gått åt vilket håll som helst och bra att kunna bjuda Jönköping ett så bra motstånd.