Nyheter

Yvonne vann 100 000 kronor

Nyheter Det började med att Yvonne Augustsson från Rydaholm skulle skicka en födelsedagstriss till sin son – det slutade med att hon själv vann 100 000 kronor i Nyhetsmorgon. Nu ska den 57-åriga undersköterskan köpa en nyare bil för vinsten.

Yvonne från Rydaholm vann 100 000 kronor

Det var under en snabb lunch hemma i sitt eget kök som 57-åriga Yvonne Augustsson plockade fram ett par trisslotter. Den ena skulle hon skicka till sin son inför hans födelsedag, den andra skrapade hon själv innan det var dags att vända tillbaka till jobbet i hemtjänsten.

– När jag skrapade min triss dök det upp tre tv-symboler på lotten och jag förstod att jag vunnit stort. Sonens triss hann jag inte skicka iväg just då, berättar Yvonne med ett skratt.

Tv-skrapet blev inbokat till den 5 juli och med sig till Stockholm tog Yvonne sin syster Rose-Marie och systerdotter Sofie. Inför tv-framträdandet var det viss nervositet hos vinnaren.

– Jag brukar aldrig bli så här nervös, men nu har jag inte sovit riktigt bra på flera nätter, sa Yvonne.

• ”Har plingat bra i telefonen”
Sedan vinsten skrapades fram hemma i Rydaholm den 10 april hade Yvonne bara berättat om tv-skrapet för de allra närmaste. Kvällen innan det var dags släppte hon även bomben på sin Facebooksida.

– Det har plingat bra i telefonen sedan dess, berättade vinnaren som var ivrig på att få tv-skrapet överstökat.

I studion gick allting som smort. Rydaholmsbon hade räknat fram en trisslott på förhand som hon i sändningen plockade fram. Vinsten blev 100 000 kronor – pengar som var öronmärkta för ett visst inköp redan innan resan till Stockholm och Nyhetsmorgon.

– Det blir en nyare bil. Den jag har nu är gammal och rullar nätt och jämt, det har blivit några samtal till bärgare. Nu är det dags att byta, sa Yvonne samtidigt som hon pustade ut efter tv-framträdandet.

Taggar

Dela