Nyheter

Vråenparken får nytt liv 

Nyheter Under våren byggs Vråenparken om. Parken kommer att utvecklas med flera kvaliteter och funktioner.

Vråenparken kommer under det kommande året få nytt liv. För närvarande är arbetet i full gång med förberedelse för dagvattenhanteringen i de tre dammarna som ska anläggas i parken.  [1/4]

Kommunen håller även på att anlägga gångstråk och planteringar i parken.   [2/4]

Parken kommer att bestå av bland annat tre dammar, som har till uppgift att rena och fördröja regnvatten.   [3/4]

Så här är tanken att parken ska se ut om ett år. Tre dammar blandas med gångstråk, planteringar, umgängesytor, bmx-bana och hundrastgård. Skiss: Värnamo kommun   [4/4]

Bland annat ska tre dammar anläggas i parken. Syftet med dammarna är att rena och fördröja regnvatten. 

Ledningssystemet för dagvatten är hårt belastat i denna del av staden. För att förbättra situationen så kommer dagvatten att ledas in via ledningar från norr och öster till dammar i Vråenparken. Vid kraftig nederbörd så kommer dagvatten magasineras och fördröjas tillfälligt i dammarna innan det leds vidare i ledningssystemet. Dagvattnet kommer också att sedimenteras och renas i dammarna. Ovan åtgärder kommer att få en viktig teknisk funktion i och med dagvattenhanteringen. Samtidigt kommer en ny stadsdelspark att skapas, säger projektledaren Henrik Lönngren. 

Befintliga funktioner som hundrastgården, bollplan och pulkabacke bevaras. Dock plockas hundrastgården bort under byggtiden. För de lite äldre barnen skapas en bmx-bana och umgängesytor. Gångstråk och planteringar kommer också att anläggas i parken. Kommunens ambition är att projektet ska vara klart under 2023. 

  Den nya parken kommer förhoppningsvis att öka nyttjandet och förbättra möjligheten till rekreation för boende i området, avrundar Henrik Lönngren.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Vråenparken får nytt liv 

Först lägger de ner biblioteket och sedan trixar de till med parken. Som om man glömmer sveket mot vi som bor här… I september blir det val och jag och några till kommer inte glömma, oavsett hur vacker parken ser ut.

Det finns ett mycket fint bibliotek i Gummifabriken. Skulle det vara så hemskt att en dag i veckan knata upp dit för att låna?

Kommentarsfunktionen är stängd