Nyheter

Vill ha toalett vid skatepark

Nyheter En kommuninvånare vill öka trivseln vid Värnamos skatepark.

En kommuninvånare föreslår satsningen på en toalett i anslutning till Värnamos skatepark. Bilder: Pressbild/Arkivbild

Skateparken i Åbroparken är en populär mötesplats för de yngre Värnamoborna. Nu vill en kommuninvånare ta parken till en ny nivå.

I ett medborgarinitiativ föreslår invånaren att Värnamo kommun bygger en toalett i anslutning till parken.

”Det behövs en toalett vid skateparken. Skateparken är en plats där många barn och ungdomar befinner sig under många timmar varje dag”, skriver förslagslämnaren.

Initiativet har väckt kommuninvånarnas intresse. I skrivande stund har förslaget fått 77 ja-röster.

– Det behövs, speciellt för oss tjejer inte bara kan ställa oss i en buske och kissa. Så som killar kan göra, skriver en person.

– Ja det behövs en toalett. Barn hinner sällan ta sig till toaletterna vid Sten Stures. Besökande utifrån känner inte till att dessa toaletter existerar. Lätt hänt att buskagen vid Lagan används i stället. Tjejer kan, som sagt, inte lösa problemet lika lätt. Varma, torra sommardagar kan det dessutom stinka rejält längs med gångstråket, vilket förstås är otrevligt för förbipasserande, skriver en annan person.

– Till den fina och välanvända skatepark vi har, är en toalett en självklarhet!, menar en tredje person i frågan.

Taggar

Dela


1 reaktion på Vill ha toalett vid skatepark

Utmärkt förslag att införa fler offentliga toaletter, inte bara för ungdomar i skateparken utan för alla som rör sig på stan. Att behöva gå på toaletten är naturligt mänskligt behov som alla har och ändå är det sån brist på offentliga toaletter.

Kommentarsfunktionen är stängd