Nyheter

Viftade med vapen utanför ICA

Nyheter Polisen fick på helgen larm om att en yngre person viftat med ett vapenliknande föremål. Polisen tog allvarligt på larmet och det slutade med en husrannsakan där ett vapen togs i beslag.

Ett typiskt airsoftvapen, nästan omöjlig att skilja från ett original. Detta är en arkivbild och är inte det aktuella vapnet i Rydaholm.

Händelsen inträffade utanför ICA i Rydaholm, på söndagskvällen. Ett gäng ungdomar var samlade på platsen och enligt anmälan så ska en av dessa ungdomar tagit fram något som skulle kunna vara ett vapen.

När polisen kom till platsen så genomfördes ett antal förhör med ungdomarna på platsen. Detta resulterade i att polisen gjorde ett hembesök hos en 15-årig pojke. Där genomfördes en husrannsakan. Pia Paldanius, förundersökningsledare hos polisen i Värnamo uppger att polisen också hittade ett vapen.

– Troligtvis handlar det om ett så kallat softargun.

– Vi kommer nu att skicka in vapnet till tekniker för att fastställa att det handlar om ett softairgun, säger hon.

Fotnot: Airsoftvapen jämställs juridiskt sett med luftgevär. Åldersgränsen för att köpa ett airsoftvapen är därför i Sverige 18 år. För att inneha ett airsoftvapen är åldersgränsen 18 år,för att bruka vapen under 18 års ålder krävs att en myndig person övervakar det hela.

Taggar

Dela