Nyheter

”Vi behöver se över om vi kan skärpa säkerheten ytterligare” 

Nyheter Kommundirektör Ulf Svensson kommenterar inbrottet i Värnamo stadshus.

Ulf Svensson, kommundirektör i Värnamo kommun. Arkivbild

I tisdags förmiddag berättade vi om att Värnamo stadshus hade blivit utsatt för inbrott. Förövarna kom över 16 datorer och mobiltelefoner. Kommundirektören Ulf Svensson kommenterar det inträffade.

– Stölden skedde med stor sannolikhet tidigt på kvällen. Exakt hur detta har gått till får jag överlåta till polisen som har fått ett utdrag från vårt passer- och larmsystem. Förutom våra stulna enheter har ett antal dörrar brutits upp in till kontor eller korridorer. Nu behöver vi se över om vi kan skärpa säkerheten ytterligare för att förhindra att detta händer igen. Personalen är frustrerad över att bli av med sina arbetsredskap, men i alla fall har en temporär lösning hittats så att arbetet kan fortgå. Jag tror också att personalens acceptans har ökat för att vidta ytterligare åtgärder för att höja säkerheten, säger han. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på ”Vi behöver se över om vi kan skärpa säkerheten ytterligare” 

På ett äldreboende står dörren ofta öppen till utegården på framsidan, och samtidigt måste man ha nyckel/kod till att komma in via entrén! Så säkerhet är nog inget Värnamo kommun ska ta i sin mun!

Kommentarsfunktionen är stängd