Nyheter

Verksamhetschef vill sätta småländsk konst i fokus

Verksamhetschef vill sätta småländsk konst i fokus

Nyheter En plantskola och en plats där småländsk konst sätts i fokus. Nicolas Hansson, ny verksamhetschef på Smålands Konstarkiv, har stora ambitioner för verksamheten.

Idag tillträdde Nicolas Hansson sin nya befattning som verksamhetschef för Smålands konstarkiv i Värnamo. Hansson kommer närmast som chef för den publika avdelningen på Kulturparken Småland och Smålands museum. Han har tidigare varit avdelningschef för kultur och konst i Växjö kommun samt chef för Växjö konsthall. Hansson är även styrelseledamot av Svensk Form Småland.

– Det känns jättekul att få den här möjligheten, eftersom jag har följt Vandalorums utveckling ända sedan starten. Jag ser potentialen i att stärka småländsk konst samt att utveckla Vandalorum som besöksmål som en spännande utmaning, säger Nicolas Hansson.

• Stärker organisationen
Karin Lundh, Smålands konstarkivs ordförande, gläds över den nye rekryteringen.

– Med sin erfarenhet och sitt engagemang för småländsk konst, kombinerad med en nationell och internationell utblick, kommer Nicolas att stärka organisationen internt och externt.

• ”En plantskola”
Nicolas Hansson har tydliga ambitioner med sin nya tjänst.

– Vi ska ta plats i det svenska konstlandskapet och fånga upp unga konstnärer. Genom min karriär har jag upptäckt att Småland fostrar många konstnärliga talanger. Jag vill se vår verksamhet som en plantskola, där unga konstnärer får chansen att uppmärksammas.

Taggar

Dela