Nyheter

Vemod och framtidstro hos Frälsningsarmén

Vemod och framtidstro hos Frälsningsarmén

Nyheter Apladalen, Värnamo marknad och Frälsningsarmén har varit tre starka varumärken för Värnamo i hundratals år.

Men i dag försvann ett av varumärkena, Frälsningsarmén.
Den sista gudstjänsten hölls i fastigheten på Pilgatan. Över 200 personer hade kommit och ren del fick stå ut med väggarna eller sitta i trappan till serveringsvåningen.

Det hela blev en tillställning med både vemod och framtidstro. Frälsningsarméns chefssekreterare Kjell Olausson poängterade att FA:s verksamhet började i Sverige genom Hanna Ouchterlony. Han menade att det var vemodigt att vara med att lägga ner kåren men hade ändå framtidstro.
– Det kanske blir att vi starta upp igen. Det har hänt förr, fastslog Kjell

Nu blev det ingen sorgehögtid och vemod. De flesta såg det som otroligt positivt att Hela Människan har köpt lokalerna.

– Vi arbetar ju precis som Frälsningsarmén när det gäller utsatta människor, sa Robert Tedenby som fick mottaga nyckeln till lokalerna.

– Kan väl säga att känslorna är lite blandade. Dels så känner jag för Frälsningsarmén och allt dom gjort i vår stad dom kommer att bli saknade. Samtidigt så är jag glad för vår skull att vi kommer få bra lokaler vilket kommer att möjliggöra det för oss att utveckla vårt arbete, säger Robert.

 

Det var i huvudsak soldater från FA i Skillingaryd som medverkade med sång och musik. Givetvis tyckte de att det var tråkigt att grannkåren i Värnamo fått lägga ner. Men de kände sig hoppfulla och menade på att Hela Människan var helt rätt köpare.

Möjligheten finns att kåren kanske kan förlägga ett par möten om året i lokalen eller ha friluftsmöten i Åbroparken vid Hanna Ouchterlonys staty.

Så Frälsningsarmén kommer nog inte att försvinna helt i Värnamo.

Text: Linus Persson
Foto: Rolf Claesson

Taggar

Dela