Nyheter

Polischefen Boberg i kvällens Uppdrag granskning

Nyheter Uppdaterad 11.39 Polisen i Värnamo och då i synnerhet polisområdeschefen Håkan Boberg kommer att få många frågor att svara på i kväll.

Polisområdeschefen Håkan Boberg kommer att svara på tittarnas frågor i en direktsändning i kväll på Facebook.

Värnamopolisen kommer att finnas med som ett inslag i kvällens ”Uppdrag granskning”.
Orsaken till denna medverkan är en händelse som utspelade sig 2015.

Den 19 juni det året  skrev Värnamo.Nu och Skillingaryd.Nu om att polisen gripit tre misstänka tjuvar vid Götaströms rastplats utanför Skillingaryd. En lastbilsförare hade anmält att han hört ljud från lastbilen och misstänkte att det höll på att ske ett inbrott.

När polisen kom till platsen kunde man tack vare polisens hund spåra upp och gripa tre personer som polisen uppfattade gömt sig i en buske. Polisens misstanke var då att det handlade om personer som försökt stjäla från lastbilen.

I efterhand visade det sig att det var en polsk familj på fyra personer som låg och sov i en husbil på parkeringen. En av dessa gick på natten ut för att göra sina behov i skogen. Detta sker samtidigt som polishunden  kommer fram till personen i skogen.
När polisen och polishunden sedan gjorde sitt ingripande uppstod  en viss tumult. En av polackerna blev biten av hunden och i samband med gripandet så förekom det också slag med polisbatongen. Senare har det visat sig att det handlade om en polsk familj på fyra personer som övernattade på rastplatsen, varav fadern och hans två söner var de som greps av polisen.

När polisen senare undersökte lastbilen kunde de konstatera att inget var stulet och att det handlade om ett försök till inbrott.
Händelsen fick stort utrymme i framförallt polsk media, där trion berättade hur de blivit misshandlade av den svenska polisen.

I kväll kommer händelsen att granskas av Uppdrag Granskning.
Med anledning av detta kommer polisen under onsdagskvällen att göra en direktsändning på Facebook, där de svarar på frågor om händelsen.
Det är polisområdeschefen Håkan Boberg och hundenhetens Jerker Lawesson som kommer att svara på tittarnas frågor.

Taggar

Dela