Nyheter

Hockeystjärnan besöker Värnamo

Nyheter Barnen i Värnamo ska hjälpa barn i de fattigaste länderna till ett bättre liv.

Hockeystjärnan Pernilla Winberg kommer att besöka Rörstorpsskolan i Värnamo den 27 mars.

Den 27 mars får barnen på Rörstoprpsskolan träffa hockeystjärnan Pernilla Winberg.
Hon kommer att berätta om Jorden Runt-loppet för en bättre värld. Ett lopp som engagerar 30 000 svenska barn och sammanlagt en miljon barn runt om i världen.

Jorden Runt-loppet är ett samarbete mellan barnrättsorganisationen World’s Children’s Prize och Sveriges Olympiska Kommitté.
Pernilla Winberg har imponerande meriter, med bland annat deltagande i fyra olympiader och en silvermedalj från OS i Turin som höjdpunkter i sin karriär.
Nu ska hon tillsammans med ett 20-tal andra svenska olympier inspirera barn att engagera sig för FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Tillsammans med barnen ska de arbeta för att FN:s mål ska vara uppnått år 2030. Från och med nu ligger barnen i hårdträning för att med hjälp av olympier lära sig om de globala målen, och om hur de själva kan bidra till en bättre värld.

Den 1 april är det sedan målgång för Jorden Runt-loppet för en bättre värld 2019. Då ställer barn i Sverige och hela världen sina krav på förändring och bildar mänskliga kedjor – som sedan förlängs genom att de går eller springer tre kilometer. Tillsammans når de hundra varv runt jordklotet.

Flickors lika rättigheter och det femte globala målet, för ökad jämställdhet, är i fokus under Jorden Runt-loppet för en bättre värld. Bland barnen som deltar finns flickor som tvingats till barnäktenskap och som har utsatts för övergrepp. Det tionde målet, för ökad jämlikhet i och mellan länder, samt mål 16, för rättvisa och fredliga samhällen lyfts också. Satsningen bidrar dessutom till att nå det tredje målet, som handlar om hälsa och välbefinnande.

Taggar

Dela