Nyheter

Vårbilrally hos SPF

Nyheter Måndagen den 9 maj begav sig 56 SPF:are från Bor-Rydaholm ut på ett Bilrally.

SPF Bor-Rydaholm har kört ett bilrally. Bild: Pressbild

Det började med inskrivning vid Horda Frikyrka där vi fick körinstruktioner på en markerad karta, och blanketter där vi skulle fylla i det vi trodde var de rätta svaren. Färden gick över Kolvarp- Långstorp-Gällaryd-Ivars-Rydaholm i vacker vårskrud med spirande grönska och flödande solsken. Utmed färdvägen hittade vi tio kluriga frågor som vi kunde lösa från bilarna. Frågorna var tillverkade från olika händelser i närheten av bilturen och det var svårt att hitta svaren i mobilerna. Efter knappt fyra mil var vi framme vid Rydaholms värdshus, där dagens lunch serverades.

Efter den väl tilltagna måltiden fick vi veta de rätta svaren som vi slitit hårt med i våra hjärnor. En fråga var hur många mil bina behöver flyga från Övrefålls bikupa för att samla in en burk honung. 4 000 mil var rätta svaret. En annan fråga gällde omkretsen på en fridlyst ek som omfattade drygt sex meter. En fråga handlade om ett trädslag som inte var helt enkelt ens för skogsvana. Det kanske var bra att det var bara tio frågor i stället för 12 som det har varit förut!

Så till vinstutdelningen som leddes av Bengt Einarsson och Gerda Einarsson. Guldet tilldelades Ingrid Andreasson som fick nio rätt och som var närmast på skiljefrågan, silver gick till Gunilla Andersson med nio rätt och brons vann Elly Svensson med åtta rätt. Dessutom delades det ut ytterligare 13 vinster. Första vinsten var bland annat ägg från Gerdas frigående höns och övriga var honung och annat från växtriket.

Ordförande Leif Nygren tackade rallykommittén för ett gott arbete och informerade om nästa månadsträff i Rydaholm. Så var denna eftermiddag till ända med mycket god eftersmak….

Författare: Arvid Andreasson

Taggar

Dela