Nyheter

Var ska ett nytt badhus placeras?

Nyheter Det nuvarande badhuset i Värnamo beräknas ha en livslängd på 10 till 15 år till.

Var ska ett nytt badhus placeras? Det blir nu något för politikerna att komma överens om inför framtiden. Arkivfoto

Med den informationen i bakhuvudet har kommunpolitiker och tjänstemän börjat snegla på hur ett framtida badhus ska se ut och var det skulle kunna placeras.

Fritidschefen Johan Arvidsson medverkade vid dagens kommunstyrelsesammanträde.
Han presenterade en omfattande analys av hur det ser ut nu och i framtiden när det gäller fritidsanläggningar i kommunen.
I sin analys hade han också gått igenom kommunens kommande behov av vilka investeringar som krävs.
Arvidsson berättade bland annat att det i dag finns 189 fritidsanläggningar i kommunen. Dock drivs inte alla dessa i kommunal regi. Många av dessa drivs av olika föreningar.

Han berättade också att badhuset har 132 000 besökare varje år.
– Nu håller vi på att titta på hur ett framtida arenaområde ska se ut och var det ska placeras, förklarar kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson (C).
Politiken i Värnamo är ännu inte överens om var ett framtida arenaområde ska placeras. Däremot råder det i princip samstämmighet om att det kommer behövas nya anläggningar i framtiden.

Det finns tre områden som aktualiserats i debatten om ett nytt arenaområde.
Några förespråkar Ljuseveka, där det sedan tidigare finns fotbollsanläggningar och snart också ett racketcenter.
Andra förespråkar ett arenaområde som skulle placeras mellan värmekraftverket och ridskolan. Ett tredje område ligger i Malmövägens förlängning, i närheten av riksväg 27.
Innan det blir aktuellt med att bygga nytt badhus ska nu politikerna först och främst komma fram till var arenaområdet ska förläggas. Nästa steg är att besluta vilka anläggningar som ska förläggas till området

Taggar

Dela


1 reaktion på Var ska ett nytt badhus placeras?

Nära E4:an, bygg ett idrottskomplex bad hockey fotboll och innebandy mm så slipper vi all trafik i stan och dom utifrån hittar lättare.

Kommentarsfunktionen är stängd