Nyheter

Vandalorum nominerad till fint pris

Nyheter Konst- och formgivningsmuseet  Vandalorum i Värnamo är nominerat till ett fint pris.

Konst och design är Vandalorums signum.

Vandalorum är en av tre som är nominerad till 2019 års Swedish Arts and Business Awards för bästa samarbete mellan kultur och näringsliv under det gångna året.

Vinnaren koras vid prisutdelning i Nobelmuseet i Stockholm den 27 maj, där priset delas ut av föreningen Kultur och Näringslivs hedersordförande HKH Prins Carl Philip.
Men nomineringen följde också en i sammanhanget mycket smickrande motivering.

– Vandalorum i Värnamo har blivit en samlingsplats för konst och design i tre smålandslän men även på en nationell nivå. Med en unik finansieringsmodell har det lokala och regionala näringslivet i exceptionellt hög grad bidragit till ekonomi och utveckling för Vandalorum. Den nu klara och ibruktagna Etapp 2 med nya byggnader och utvidgad programverksamhet förstärker Vandalorums roll som ett centrum för konst och design. Allt i syfte att stärka kreativiteten; något som är nödvändigt för företagens långsiktiga överlevnad. Vandalorum är en tydlig illustration till hur samarbete mellan kultur och näringsliv stärker båda parter.

Priset delas ut av föreningen Kultur & Näringsliv. De har anordnat tävlingen sedan 1993 som ett sätt att visa på goda exempel och uppmuntra till långsiktigt hållbara kultursamarbeten.

Taggar

Dela