Nyheter

Vandalorum blev Årets Destination

Nyheter Elle Deco har utsett konstmuseet Vandalorum till "Årets Destination".

Gruppbild på samtliga vinnare vid Elle Deco Design Awards 2022. Bild: Emma Grann/ELLE Decoration

Juryns motivering till priset lyder:

”Känslan för platsen och historien genomsyrar Årets destination där den breder ut sig mellan Värnamo och E4:an. En gammal torklada för hö har stått modell för den italienska arkitektens Renzo Pianos laduliknande byggnader i ring, som fylls av angelägna utställningar med det bästa från den svenska design- och konstscenen och spännande internationella nedslag. Ett självklart mål på vår resa genom landet.”

Priset mottogs av Vandalorums museichef Elna Svenle i Stockholm under torsdagsmorgonen den 22 september.

Vid samma tillställning fick Jenny Nordberg, som just nu ställer ut på Vandalorum, priset för ”Årets designer” med följande motivering:

”Lampor av skräp, stolar av överblivet trä och smycken av bioplast. Med en sällsynt lekfullhet förvandlar Årets designer ratade material till åtråvärda objekt (självklart producerade lokalt). Ingenting i det hon skapar utger sig för att vara något det inte är, ändå lyckas verken berätta historier som rymmer både allvar och humor”.

ELLE Deco Design Awards arrangeras varje år i syfte att sammanfatta det gångna designåret och hylla ledande svenska formgivare och inspiratörer. Priskategorierna 2022 är: Årets designer, Årets stjärnskott, Årets inspiratör, Årets möbel, Årets blickfång, Årets inredare, Årets destination, Årets inredningsaccessoar och Årets hederspris.

Källa: Pressmeddelande från Vandalorum

Taggar

Dela