Nyheter

Välfärdslöftet i fokus på riksting

Nyheter Under tre dagar har Kristdemokrater från bland annat våra kommuner varit samlade i Uppsala för att forma kristdemokraternas politik.  

Jenny Larsen rapporterar  [1/5]

Arnold Carlzon, Håkan Johansson och Camilla Rinaldo Miller, alla KD. Foto: Stina Sinclair  [2/5]

Pia Skogsberg, Gislaved, Alf Svensson, Gränna och Jenny Larsen, Skillingaryd i samspråk.  [3/5]

Länsbor på plats  [4/5]

Ebba Busch Thor  [5/5]

Jenny Larsen (KD) från Skillingaryd var en av dem som var på plats och rapporterar nedan. Bland övriga från bygden märks en trio från Värnamo kommun: Camlla Rinaldo Miller, Håkan Johansson och Arnold Carlzon.

#Välfärdslöftet är i fokus och behandlas i en egen proposition som lyfter många förslag för att vända utvecklingen inom sjukvården och inom äldreomsorgen. Ett löfte är att återinföra kömiljarden för att kapa vårdköer.

Lars Adaktusson blev vald till 2:e: vice ordförande då han vann omröstningen med 33 röster gentemot valberedningens förslag Emma Henriksson (riksdagsledamot och ordförande i socialutskottet). Emma Henriksson valde då att ta tillbaka sin kandidatur till partistyrelsen.

Alf Svensson-plaketten delas ut till kristdemokrater som gjort särskilt stort avtryck i svensk politik. På tinget delades plaketten ut till Inger Davidsson och Göran Hägglund.

Taggar

Dela