Nyheter

Valborg firades även i Hånger

Nyheter Vårens ankomst firades traditionsenligt i Hånger. Många hade slutit upp för att gemensamt fira  och umgås. Bengt Lindahl hälsade besökarna välkomna till hembygdsparken.

Scouterna serverade grillat.  [1/6]

Bengt Lindahl hälsade alla välkomna.  [2/6]

Therése Strömberg höll ett tal.  [3/6]

Ljum försommarkväll när Valborg firades i Hånger.  [4/6]

Många kom för att fira Valborg i Hånger.  [5/6]

  [6/6]

Han uttryckte att vi kanske skulle hälsa sommaren i stället för våren välkommen. Detta med tanke på den ljumma kvällen. Man hade ordnat med en eldtunna som det brann vackert från. Räddningstjänst hade endast beviljat tillstånd för detta i Hånger liksom man gett klartecken i Fryele och på Åbron i Värnamo.

Kanske detta bidrog ytterligare till att det var så många som kom och som gärna ville se en vårbrasa. Bengt ledde allsången och man njöt av att göra sin stämma hörd med de traditionella sångerna.

Sedan lämnade Bengt över till årets vårtalare, Therése Strömberg, Hånger Ekeryd. Therese arbetar på Värnamo Hälsocenter och talade med emfas om värdet av såväl den mentala som fysiska hälsan och olika sätt och hjälpmedel för att underhålla denna.

Bengt avslutade firandet på backen sedan man unisont sjungit psalmen Härlig är jorden. Alla lämnade platsen vid eldtunnan för att vandra till Sjöstrandstugan för att njuta av kaffe med hembakat dopp.

Servering skedde också vid gamla smedjan där SMU-scouterna hade ordnat med en grillplats och dofterna från denna lade sig i parken. Temperatur, dofter och diset som började lägra sig i skogen gjorde att man stannade i mindre grupper och njöt.

Text & bild: Leif Wahldén

Taggar

Dela