Nyheter

VA-taxa lämnas oförändrad

Nyheter Fullmäktige har sagt sitt. VA-taxan lämnas oförändrad till 2021.

Tekniska utskottet beslutade förra året att höja taxan för vatten och avlopp i Värnamo kommun inför 2020. Utformningen av taxan innebär att en del konsumenter får lägre avgifter och andra förhöjda avgifter. Nu pågår ett arbete för att se hur taxan påverkar intäkterna och tekniska utskottet bedömde att VA-taxan lämnas oförändrad till 2021. Kommunstyrelsen gick på TU:s linje, likaså fullmäktige.

Tekniska utskottets ordförande Gottlieb Granberg (M) var nöjd över att lägga fram ett oförändrat förslag för fullmäktige.

– Som ni vet så hade vi lite problem med att bekosta våra rivningar av reningsverk, inte minst det i Värnamo och vi har några till som ska rivas nu när vi gör överföringsledningar. Att vi höjde taxan då beror på att om vi inte kan återställa till ett nollresultat på tre år, då är det skattekollektivet som måste betala det. Därför tog vi den extra höjningen förra året. Att vi inte begär någon mer höjning nu betyder att vi verkligen når det här i mål och klarar av den höjningen som vi haft. Vi har haft ett överskott innan, så jag är jättenöjd med detta.

Taggar

Dela


2 reaktioner på VA-taxa lämnas oförändrad

Fattas bara annat efter den ohemula höjningen de senaste åren! Otroliga summor som tvingas ur kommunens invånare i vatten, avlopp och sophämtning.

Det är snart dyrare med kommunens kranvatten än flaskvattnet i affären.
Hutlöst dyra avgifter i Värnamo kommun. Samtidigt onormalt hög kommunalskatt.
Varför är avgifter och skatter så höga i dessa kommuner styrda av Centerpartiet?
Samtidigt har vi en ytterst sparsmakad samhällsservice från kommunens sida.
Var tar pengarna vägen?

Kommentarsfunktionen är stängd