Nyheter

V räddade Alliansens budgetförslag

Nyheter Alliansen fick vid dagens kommunfullmäktigemöte igenom sitt budgetförslag med minsta möjliga marginal. Alliansen räddades tack vare en försenad vänsterpartist.

Alliansen kan tacka Vänsterpartiet att de fick igenom sitt budgetförslag.

Nu blev blev en ensam kristdemokrat som kunde fastställa att Alliansens budget nu är den som gäller de närmaste åren.

Allt började med en teknikalitet. I samband med att dagens möte förklarade kommunfullmäktiges ordförande, Camilla Rinaldo Miller att de som lämnar lokalen, eller som i det här fallet kommer för sent, inte får vara med och rösta. En teknikalitet kan tyckas, men en regel som är till för att inte budgetbeslutet ska kunna överklagas i efterhand.

När det var dags att rösta om budgeten meddelade Miller att Paula Dahlberg (V) kommit för sent och därför inte fick vara med och rösta om budgeten. Det hördes inga protester mot detta.

Först ut var Socialdemokraternas budgetförslag, som ställdes i en propositionsordning mot Miljöpartiets budgetförslag.

 

Paula Dahlberg (V) fick inte rösta om budgeten. Tack vare det fick Alliansen igenom sitt budgetförslag.

Socialdemokraterna vann den omröstningen och partiets budgetförslag ställdes mot Alliansens förslag. Inga parter har samarbetat med Sverigedemokraterna när det gäller budgetarbetet. Inför omröstningen mellan (S) och Alliansen så valde (SD) att rösta mot Alliansens förslag.

Eftersom Paula Dahlberg (V) inte fick rösta, så slutade den omröstningen med 25 för Alliansen och lika många hade röstat för Socialdemokraternas budgetförslag.

I det läget fick Camilla Rinaldo Miller i egenskap av ordförande använda sin utslagsröst. Hon röstade för Alliansens förslag, som därmed blev det vinnande förslaget

Taggar

Dela


1 reaktion på V räddade Alliansens budgetförslag

Fru Ordförande meddelade att ledarmöter inte kan lämna möteslokalen eftersom det anges i
kommunallagen när ärenden öppnas och till beslut . Så därför fanns det vattenbehållare i KF salen till ledamöterna . Och varmt var det så alla fyllde på med vatten upp till brädden. ”ett fullt glas stod inför mötet”
Droppen var nära att träffa det fulla glaset vid kommunfullmäktige då budgeten skulle spikas för 2020. Det var tiden som räddade Alliansen. Det är väl synligt hur Värnamos politiska styre är bräckligt då oppositionen har majoritet. Klart är att det är mänskliga misstag som har räddat Alliansen från prestigefulla nederlag. Denna mandatperiod kommer säkert ge många spännande kommunfullmäktige möte. Vad konsekvens och effekten av det fulla glaset kommer att ge i framtiden få vi se. Med en kran som kan släppa droppen vid viktiga beslut. Det kan ge förödande effekt för Alliansen i kommande budgetbeslut. Så tips från rörmokaren fixa till packningen. Den finns i oppositionens verktygslåda.

Kommentarsfunktionen är stängd