Nyheter

Utemiljöförslaget i Bor får mera pengar

Nyheter Kommunstyrelsen diskuterade frågan och föreslår att projektet tillförs pengar motsvarande det beräknade underskottet

Foto: vasteras.se

I samband med att skolan i Bor renoverades och gjordes iordning lämnades frågan om utformningen av utemiljö över till skolpersonal, elever, föreningsliv med flera i Bor. I medborgardialogen som följde lämnades ett förslag in på en utemiljö med förutsättningar för olika aktiviteter med lekredskap, bollplan och löparbanor med mera.

– Det har genomförts en upphandling, säger Hans-Göran Johansson som är kommunstyrelsens ordförande men informerar om att det endast kom in ett anbud som låg långt över budget. Därför beslutades att arbetet skulle ske i kommunal regi.

Kommunen ansökte om ett bidrag från Boverket på 2,7 miljoner kronor, ett bidrag som inte beviljades.

– Men eftersom medborgardialogen också blev ett medborgarlöfte ska projektet Utemiljö Bor genomföras, menar Hans-Göran Johansson.

Kommunstyrelsen beslutade att föreslå kommunfullmäktige att skjuta till pengar motsvarande det underskott som uppstått gentemot budget och därför föreslås att ytterligare 1,9 miljoner tilldelas projektet Utemiljö Bor som därmed får en kostnad på en bit över fem miljoner kronor

Taggar

Dela