Nyheter

Utbildning i yrkessvenska på agendan

Nyheter Ingen möjlighet till finansiering utifrån har funnits. Nu vänder sig kommunledningsförvaltningen till kommunstyrelsen för att få mer pengar till utbildning i yrkessvenska.

Arkivfoto.

Kommunstyrelsen beslutade den 3 mars att påbörja arbetet med utbildning i yrkessvenska. I samband med detta beslutades om finansiering av projektledare på 250 000 kronor för 2021 och att personalchefen återkommer med förslag på fortsatt finansiering. 

En projektledare har anställts på vuxenutbildningen och det planeras för två pilotgrupper som under 15 veckor kommer att  genomföra en utbildning i vuxenutbildningens regi. Projektet inledes med två pilotgrupper efter sommaren, dessa grupper är medarbetare från lokalvården och från omsorgen. 

Dn 26 november 2020 beslutade kommunfullmäktige att finansieringen av projektet skulle ske genom avsatta medel för verksamhets- och kompetensutveckling. Kommunledningsförvaltningen har med stöd av utvecklingsavdelningen undersökt möjligheter till extern finansiering hittills utan framgång. Förvaltningen föreslår därför kommunstyrelsen besluta att avsätta 640 000 kronor från potten för verksamhets- och kompetensutveckling. Pengarna täcker utbildningskostnad samt tillkommande kostnader för förvaltningarna, såsom reseersättning och vikarier. 

Förvaltningen har avsikten att återkomma i höst kring finansiering av kommande grupper samt lön för projektledare 2022. Anledningen till det är dels att kunna se effekterna av de första utbildningarna, dels se hur stor del av kommande gruppers utbildningar kommer att ske under innevarande år. 

På kommunstyrelsens sammanträde i morgon diskuteras frågan. Kommunledningsförvaltningen har föreslagit kommunstyrelsen att besluta att 640 000 kronor avsätts ur potten medel för verksamhets- och kompetensutveckling och att personalchefen återkommer senast i oktober 2021 på förslag på fortsatt finansiering av projektet. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Utbildning i yrkessvenska på agendan

Kommentarsfunktionen är stängd