Nyheter

Utanför Samhalls dörrar

Nyheter Mycket har hänt på tio år. Idag är Samhall ett av Sveriges största serviceföretag och finns på 600 orter i landet. Två av orterna är Värnamo och Skillingaryd. Del 4 av 4.

Inga-Britt Hansson och Susanna Unbeck jobbar på Samhall i Skillingaryd  [1/3]

Ibrahim jobbar som driftledare på Samhall och ser till tjejerna ute hos kund  [2/3]

Samhallsviktig  [3/3]

I Jönköpings län, distrikt Jönköping, finns det cirka 1 000 anställda och företaget har kontor på åtta olika orter. Medarbetarna i distriktet, arbetar totalt ute hos cirka 300 olika kunder och det är kundernas behov som matchas mot medarbetarnas kompetens.

Vi besöker produktionsenheten i Skillingaryd och träffar områdescheferna Karin Nyberg och Jesper Henningsson, Ibrahim Kaled som är driftledare i Skillingaryd och givetvis alla glada medarbetare.

Mycket har hänt på tio år och förutom att kundernas behov och efterfrågan styr behoven av Samhalls medarbetare, så ska sex procent av medarbetarna årligen matchas ut mot arbeten på den reguljära arbetsmarknaden och därmed lämna sin anställning inom Samhall, som är ett av företagets viktigaste mål.

Hitintills i år är det 47 medarbetare som har rekryterats till andra företag inom Samhall från distrikt Jönköping. Totalt är i Sverige är det cirka 800 medarbetare som fått arbete utanför Samhall.

Ute hos kund träffar vi Susanna Unbeck från Skillingaryd och Ing-Britt Hansson från Värnamo. Denna fredagsförmiddag har de precis städat klart hos en kund innan det är dags för nästa.

– Jag har jobbat hos Samhall i fyra år, trivs bra som lokalvårdare, säger Ing-Britt Hansson.

– Jag har varit här i 19 år och städat. Trivs bra och roliga jobbarkompisar har jag också, menar Susanna Unbeck.

Pratstunden gick åt till att berätta om en stor händelse som inträffade strax före midsommar. Områdeschefen Karin Nyberg hade skickat upp dessa båda medarbetare till Stockholm på ett städjobb. Fråga om att få hjälp på ett städuppdrag hade ställts från Stockholm till distrikt Jönköping och i Skillingaryd fanns två medarbetare som blev nyfikna och frivilligt åkte upp för att hjälpa kollegorna i Stockholm.

– Det var roligt att jobba där, framför allt mycket folk att titta på, skrattar Ing-Britt medan Susanne påpekar att hemresan inte riktigt blev som det var tänkt.

– Det blev lite för spännande då tågen gick inte från centralstationen i Stockholm. Vi fick vänta i fem timmar på stationen. Men det gick bra, vi kom hem till slut, även om det blev mycket försenat, säger Susanna.

– Jag är så stolt över er att ni var tuffa och modiga som tog er an det här jobbet, att vi i Skillingaryd skulle skicka två till huvudstaden och att ni klarade av allt med hemresans krångel, säger Karin uppskattat till Ing-Britt och Susanna, som ler i kapp både av goda orden från chefen och att det är fredag.

Taggar

Dela