Nyheter

Uppmärksammade fyra personers hjältemod

Nyheter Fyra personer hyllades i dag på brandstationen i Värnamo med medalj, diplom och blommor för sitt agerande vid trafikolyckan den 8 oktober 2020 utanför Rydaholm.

Från vänster: brandmästare Jon Aldenklev, Jan Cserpes, Björn Lindblom, Lars Kvarnvik, David Karlsson och räddningschef Anders Björk.  [1/3]

Jan Cserpes, Björn Lindblom, Lars Kvarnvik och David Karlsson visar upp sina medaljer "För rådigt ingripande".  [2/3]

Brandmästare Jon Aldenklev skötte medaljutdelningen.  [3/3]

Den 8 oktober 2020 inträffade en otäck trafikolycka på riksväg 27 utanför Rydaholm, när en motorcyklist krockade med en lastbil. Tack vare fyra människors kvicka agerande i samband med olyckan, klarade sig motorcyklisten Abbas Siranlou med livet i behåll.

I dag uppmärksammades David Karlsson, Jan Cserpes, Lars Kvarnvik och Björn Lindblom för sitt rådiga ingripande på räddningstjänsten i Värnamo. Räddningschef Anders Björk höll ett tal signerat brandmästare Jon Aldenklev.

– Enligt lagen om skydd mot olyckor har man som privatperson en skyldighet att varna dem som är i fara och tillkalla hjälp, om man upptäcker eller får vetskap om en brand eller en olycka. Fyra individer hade modet att agera i förhoppning om att rädda ett liv och Abbas liv gick att rädda. Därför tilldelas de i dag utmärkelsen ”För rådigt ingripande”, säger Anders Björk.

För sina insatser belönades kvartetten med Brandskyddsföreningens förtjänstmedalj ”För rådigt ingripande” med tillhörande diplom och blommor.

– Det känns hedrande att få bli uppmärksammad på det här viset och samtidigt känns det skönt att få ett avslut på den här historien, säger Jan Cserpes.

Taggar

Dela