Nyheter

Uppföljare presenteras för nämnd

Nyheter Bänkarnas stad fortsätter. På kulturnämndens möte presenteras planerna för den tredje bänken i serien, med ambition om invigning 2021.

Turkens bänk kan snart få sällskap.

På onsdagens sammanträde i kulturnämnden presenteras skissen och donatorn för den tredje bänken i projektet ”Bänkarnas stad”. Projektet är tänkt att förstärka Värnamos position som design-, konst- och möbelstad. Idén till”Bänkarnas stad” föddes när företagaren Kadim Akca, år 2012, donerade bänken Gemenskap, även kallad Turkens bänk, som står placerad i Åbroparken i centrala Värnamo.

Sittmöblerna i projektet Bänkarnas stad skänks till Värnamo kommun av ett företag, förening eller privatperson. Efter att kulturnämnden har godkänt donatorn, väljs en lämplig plats runt Lagan ut och med hjälp av en referensgrupp hittas en formgivare eller konstnär som är lämpad för uppdraget. Referensgruppen består av representanter från Vandalorum, Värnamo Företagareförening och Värnamo kommun.

2017 invigdes den första bänken, ”Polygon”, skänkt av Värnamo Företagareförening. I maj 2018 installerades bänk nr 2, ”Peace”, skänkt av Nivika Fastigheter. Och går allt enligt planerna, invigs den tredje bänken i projektserien under 2021.

Taggar

Dela