Nyheter

Uno och symfoniorkester gästar Gummifabriken

Nyheter Uno Svenningsson öppnar hösten i Gummifabriken i Värnamo tillsammans med Jönköpings Sinfonietta.

Uno Svenningsson öppnar hösten i Gummifabriken i Värnamo tillsammans med Jönköpings Sinfonietta. Bild: Pressbild  [1/2]

Unos bästa hits får en klassisk inramning under ledning av dirigenten Ulf Wadenbrandt. Bild: Pressbild  [2/2]

En symfonisk sensommarkväll utlovas när Uno Svenningsson och Jönköpings Sinfonietta gästar Gummifabriken en söndag i augusti. Unos bästa hits får en klassisk inramning under ledning av dirigenten Ulf Wadenbrandt.

Gnosjösonen Uno Svenningsson har varit artist i mer än trettio år. Efter succén med bandet Freda’ har han som soloartist levererat hit efter hit till svenska folket. 2017 gjorde han hyllade tolkningar i TV4:s Så mycket bättre och i januari 2022 släpptes singeln ”Bara att få höra din röst” med Uno och Per Gessle.

Nu återvänder Uno Svenningsson till hembygden när han gästar Gummifabriken för att spela sina mest älskade sånger tillsammans med Jönköpings Sinfonietta! Bokningen är ett resultat av det långsiktiga samarbetsavtal mellan Värnamo kommun och Smålands Musik och Teater som har funnits sedan 2017.

– Uno är en fantastisk och väldigt älskad artist som vi länge har velat ha till Värnamo. Att få hit honom tillsammans med länets symfoniker är mer än vad vi vågat drömma om. Det här blir dessutom en möjlighet för en ny publik att upptäcka vilken otroligt bra orkester Jönköpings Sinfonietta är, säger Lars Alkner, kulturchef i Värnamo kommun.

Under ledning av dirigent Ulf Wadenbrandt får det allra bästa ur Unos låtskatt och hans tolkningar från Så mycket bättre symfoniska arrangemang. Det blir en avslappnad och lekfull konsert med låtar som ”Under ytan”, ”Vågorna” och ”Du kommer att ångra det här” – men du kommer inte att ångra den här kvällen!

Ulf har tidigare dirigerat hyllade konserter på Kulturhuset Spira i Jönköping, som Från West End till Spira, Svenska hits och Rockklassiker. Genom att fantasifullt förflytta sig mellan musikgenrer utmanar han vad en klassisk konsert kan vara.

Konserten med Uno Svenningsson ges även i Kulturhuset Spira i Jönköping dagen innan spelningen i Gummifabriken. 

Taggar

Dela